Elektrische panne bij handelaren in centrum Edegem wordt aangepakt met nutswerken

In maart volgen nog werken in de Strijdersstraat.© FILIP SPOELDERS

Edegem -

Tijdens de nutswerken die deze week in de Strijdersstraat van Edegem van start zijn gegaan, worden diverse soorten van leidingen vernieuwd. Zowel de leidingen voor de elektriciteit, het drinkwater als voor het gas zullen worden vervangen.

Filip Spoelders

De vernieuwing van de elektriciteitsleidingen is onder andere een gevolg van een elektriciteitspanne in de Strijdersstraat in december. Ook Telenet doet enkele ingrepen. De volledige werf zal tot 31 maart lopen, maar er wordt in meerdere fases gewerkt.

De eerste fase is vergund en opgestart. Deze zal doorgaan tot maandag 27 februari. De werken vinden plaats in het voetpad van de huisnummers 77 tot 53/43. Tijdens deze fase kan het verkeer vanuit de Drie Eikenstraat en de Oude-Godstraat gewoon richting het Gemeenteplein rijden. Vanuit de Drie Eikenstraat naar de Oude-Godstraat rijden, moet met een omleiding langs het Gemeenteplein en de Doelveldstraat. Fietsers mogen voor hun veiligheid de werfzone niet passeren. Zij worden langs de Kasteelweg en Kasteeldreef gestuurd, of ze volgen de omleiding van het autoverkeer.

Fases twee tot zes volgen van 27 februari tot 31 maart in de Strijdersstraat en in een deel van de Drie Eikenstraat. Tegen 20 februari zal het lokaal bestuur verder informeren over de omleidingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus