Turkse en Syrische gemeenschappen in Mol overleggen met gemeente over hulpacties

Het overleg tussen de gemeente en de gemeenschappen is dinsdagavond gepland.© Tommy Maes

Mol -

Onder de Turkse en Syrische gemeenschappen in Mol zijn er al enkele individuele hulpacties opgezet voor de slachtoffers van de zware aardbevingen. Dinsdagavond is er ook een overleg met de gemeente om de acties te coördineren.

Terwijl reddingswerkers met man en macht in Turkije en Syrië aan het werk zijn om slachtoffers van de zware aardbevingen te redden, worden er ook hulpacties opgezet vanuit de verschillende Turkse en Syrische gemeenschappen in België. Dat is ook het geval in Mol, waar de gemeenschappen in actie zijn geschoten.

“Momenteel zijn er al enkele individuele acties geweest, waarbij mensen onder meer kleding en dekens inzamelden om de slachtoffers van de aardbevingen te helpen”, zegt Mehmet Arikan van de Turkse gemeenschap in Mol.

“Een deel van de ingezamelde spullen hebben we al overgebracht naar Beringen, waar gisteren een vrachtwagen met hulpgoederen is vertrokken. De andere goederen hebben we naar Lommel gebracht en daar vertrekt vanavond een vrachtwagen. Ondertussen worden nog andere initiatieven opgezet en we denken na over een grote gecoördineerde actie.”

Daarvoor hebben de Turkse en Syrische gemeenschappen dinsdagavond overleg met het gemeentebestuur van Mol. “Bedoeling is dat we met vertegenwoordigers van de Turkse en Syrische gemeenschap bekijken welke acties er al zijn opgezet en hoe we als gemeentebestuur kunnen helpen”, zegt burgemeester Wim Caeyers (CD&V).  (mto)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus