Dronken bestuurder eindigt met auto in gracht: “Ik herinner mij niets meer”

© bsb

Aalst -

P.D.C. is maandagochtend in de politierechtbank van Aalst verschenen nadat hij dronken een ongeval had veroorzaakt met zijn wagen.

Brent Saey

De bestuurder was met zijn auto onderweg toen hij de controle over het stuur verloor en tegen een paaltje terechtkwam. Daarna botste hij tegen een verlichtingspaal om uiteindelijk in de gracht naast de weg te belanden. Na een ademtest bleek de man 1,12 promille alcohol in zijn bloed te hebben. “Ik kan mij niets meer herinneren van het ongeval”, zei hij tegen de politierechter. De advocaat van de man probeerde de omstandigheden nog te verzachten door te verwijzen naar het feit dat de beklaagde medicatie nam die mogelijk ook invloed had op het testresultaat.

P.D.C. beschikte nog over een blanco strafblad, maar de rechter gaf hem toch een geldboete van 2.000 euro, vijf maanden rijverbod en legde de man ook een alcoholslot op voor de periode van twee jaar. Daarnaast moet hij ook opnieuw de medische en psychologische proeven afleggen. “Ik heb spijt van wat ik gedaan heb. Gelukkig gaat het enkel om materiële schade en is niemand gekwetst geraakt bij het ongeval”, benadrukte hij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus