Voetbal 3de provinciale B  Delta Londerzeel

Arne Van De Gucht kijkt met ongeslagen leider Delta Londerzeel zwaar tweeluik nuchter tegemoet: “Zelfs bij twee nederlagen hebben we nog een stevige buffer”

Arne Van De Gucht. “Bij een promotie zien we een resem Londerzeelse derby’s in het water vallen, maar tweede provinciale vormt toch een leukere uitdaging dan derde.”© Kms

Pas in de slotfase klom Delta Londerzeel zaterdagavond in eigen huis langszij tegen Ramsdonk, waardoor de leider in derde provinciale B ternauwernood aan een eerste seizoensnederlaag ontsnapte. Woensdag komt met Zemst het nummer drie op bezoek, zaterdag wacht Delta een warm onthaal bij de buren van Steenhuffel, die op de tweede plaats prijken.

Wim Redant

Arne Van De Gucht werd al eens kampioen met Machelen in derde provinciale en dat wil de naar Sint-Pieters-Leeuw verhuisde Strombekenaar met Delta Londerzeel best nog eens overdoen. “We zijn aan een fantastisch seizoen bezig met wondermooie resultaten”, zegt de 23-jarige defensieve middenvelder. “We openden de competitie met een gelijkspel op Zemst, waarna we zeventien overwinningen op rij lieten optekenen. Tegen Ramsdonk draaide het wel ei zo na op een sisser uit. Ramsdonk puurde een goal uit een schaarse counter via Alexander Islamaj en timmerde nadien de defensie dicht, terwijl wij met de kansen morsten. Ook de week voordien moesten we al knokken om een gaatje te vinden in het pantser van rode lantaarn Haren, waar we uiteindelijk met 1-2 wonnen. Na de gelijkmaker van Daan Smolderen tegen Ramsdonk zijn we dus nog ongeslagen, maar we moeten ons elke week opnieuw bewijzen.”

Van De Gucht kijkt de twee toppers van deze week met vertrouwen tegemoet. “Zemst en Steenhuffel zijn combinerende ploegen die ons beter moeten liggen dan Ramsdonk. Nu goed, zelfs in het scenario van twee nederlagen hebben we in het klassement nog altijd een stevige buffer. We beschikken over een sterke groep die klaar is om volgend seizoen vlot mee te draaien in tweede provinciale. Ons veld ligt er goed bij en nodigt uit voor mooi verzorgd voetbal. Bij een promotie zien we wel een resem Londerzeelse derby’s in het water vallen, maar tweede provinciale vormt toch een leukere uitdaging dan derde.”

Dender-jeugd

Van De Gucht genoot zijn jeugdopleiding bij Dender en plukt daar nu de vruchten van. “Bij de U19 van Dender droeg ik zelfs de aanvoerdersband, maar bij de beloften kreeg ik het moeilijker. Vaak zakten spelers van de A-ploeg af, waardoor ik aan speelminuten inboette. Na een mooi seizoen bij KSC Machelen, waar we de titel pakten, passeerde ik ook nog bij Borght. Bij Delta ben ik nu in een schitterende groep terechtgekomen met een goede entourage.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus