Voorlopig geen weet van Belgische slachtoffers na aardbeving in Turkije en Syrië, wel zes Nederlanders vermist

© AFP

De FOD Buitenlandse Zaken heeft voorlopig geen informatie over eventuele Belgische gewonden of overledenen bij de aardbevingen in Turkije of Syrië.

jvhBron: BELGA

Er zijn bij Buitenlandse Zaken ongeveer 200 Belgen geregistreerd in de getroffen regio: met het merendeel van hen werd inmiddels contact opgenomen, zij hebben laten weten dat ze ongedeerd zijn.

Het Crisiscentrum van de FOD Buitenlandse Zaken komt dinsdagvoormiddag samen voor een nieuwe stand van zaken. Buitenlandse Zaken heeft voor Turkije posten in Ankara en Istanboel, voor Syrië is dat in de Libanese hoofdstad Beiroet.

Zes Nederlanders vermist

Er zijn wel zes Nederlanders door hun naasten als vermist opgegeven bij het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. “We maken ons ernstig zorgen over hun situatie, en doen wat we kunnen om zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen voor hun familie en vrienden”, klinkt het.

Het ministerie heeft nog geen bevestiging dat er Nederlandse slachtoffers zijn, maar staat naar eigen zeggen voortdurend in contact met de Turkse autoriteiten ter plaatse.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer