Twintigste veldtoertocht met Berkenbeek

De G-sporters met roots in Berkenbeek met in het moidden met blauwe trui huidig wereldkampioen Nick Aerts.© Neel Vermeiren

Wuustwezel -

Berkenbeek, basisschool en middelbaar onderwijs, organiseert zondag 12 februari zijn jaarlijkse veldtoertocht doorheen een prachtige omgeving.

Bij deze 20ste editie kunnen de renners kiezen uit een toer van 32 km en 40 km. “We rijden door de plaatselijke Wuustwezelse bossen en voorzien de renners onderweg van warme soep, sportdrank en wafels”, vertelt mede-organisator Jan Aertsen. “Ook voor de jongsten voorzien we een kidstoer van 15 km.” Inschrijven kan ter plaatse in de sporthal, Nieuwmoerse steenweg 113, op zondag tussen 8 en 10.30 uur. Speciaal voor deze activiteit wordt de sporthal omgebouwd in een grote, gezellige cafetaria. Ook wandelaars zijn van welkom. Alle inkomsten gaan integraal naar de werking van de school.

Deze editie staat ook in het teken van kersvers wereldkampioen G-veldrijden Nick Aerts. Zoals het hoort bij wereldkampioenen, wordt hij gehuldigd in de sporthal. “In onze school neemt sport een belangrijke plaats in en wij zijn dan ook zeer fier op deze prestatie. Onze school telt ondertussen al vele grote fietstalenten. Zo zijn ook Gunther Boons en Lars De Jong, grootwinnaars in het G-fietsen. Hopelijk doet deze knappe trui van Nick nog meer van onze leerlingen zin krijgen in sport. Zondag mogen we de trui alvast bewonderen.” (vw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus