Voetbal 1ste nationale Winkel Sport

William Owusu maakt bij Winkel Sport debuut in amateurvoetbal: “Het is nog wat wennen”

William Owusu mocht zondag in de thuismatch tegen Wezet even voorbij het uur invallen, maar hij kon de nederlaag van Winkel niet meer afwenden.© Bart Vandenbroucke

LEDEGEM -

William Owusu heeft er zijn eerste minuten opzitten in het shirt van Winkel Sport. Na drie trainingen mocht hij zondag even na het uur bij een 1-2-achterstand tegen Wezet het veld op. Hij was nog bezig om zijn plaats te zoeken toen de bezoekers de match helemaal beslisten met de 1-3. “Uiteraard had ik er meer van verwacht, maar dit is pas een begin.”

Koen Verdruye

De week kondigde zich nochtans mooi aan voor Winkel Sport. De komst van William Owusu (onder meer ex-Antwerp) leverde de ploeg uit Sint-Eloois-Winkel zowaar nationale publiciteit op. Meer bepaald in Antwerpen wilden ze weten waar dat onbekende West-Vlaamse dorpje juist lag. Wie het nog steeds niet weet, kan het nog altijd aan William Owusu (33) zelf vragen als hij een wandeling door de Sinjorenstad maakt. De Ghanees keerde na een paar jaar in de Emiraten terug naar België en kon weer in Antwerpen terecht, waar ook zijn kinderen wonen. “Speciaal voor hen kwam ik terug. Ik heb drie meisjes en een zoon, en ik wil meer tijd met ze doorbrengen.”

Toch is Owusu niet van plan om zich weer definitief in Antwerpen te gaan vestigen. Ook Ledegem en omgeving zijn een optie. “Ik heb altijd graag dicht bij mijn voetbalclub gewoond. Daarom ben ik vorige week al naar een appartement in de buurt gaan kijken en deze week staan er nog een paar afspraken op het programma.”

Geen plaats in Beveren

Helemaal nieuw is de regio trouwens niet voor Owusu, want in 2016 speelde hij nog zes maanden op uitleenbasis voor KSV Roeselare. Voor het eerst in zijn carrière is de aanvaller nu wel in het amateurvoetbal aan de slag. Meer dan honderd mensen waren zondagmiddag niet aanwezig in het zonnige maar koude Sint-Eloois-Winkel voor de partij tegen Wezet. Voor een speler als Owusu, die Cercle Brugge in betere tijden of het Kuipje in Westerlo en vooral een kolkende Bosuil meemaakte, was het besef er meteen dat hij in een andere wereld was terechtgekomen.

“Natuurlijk is dit wennen”, gaf Owusu zondag na de match toe. “Ook de omkadering en het hele gebeuren is minder. Hier trainen we drie keer per week en dan nog ’s avonds. Ik had gehoopt dat ik nog in 1B zou terecht kunnen. Er waren contacten via Alexander Corryn, met wie ik nog bij Antwerp speelde. Hij zit nu bij SK Beveren en polste Wim De Decker of er nog plaats was voor mij. Ik had Wim als T1 en T2 bij Antwerp en promoveerde met hem naar 1A. We kennen mekaar goed, maar Beveren heeft al Mbokani en er was geen plaats meer voor mij.”

Behoud

Gelukkig was er Patrick Rotsaert, de sportief manager van Winkel Sport, die Owusu destijds naar Cercle haalde via het samenwerkingsverband met Sporting Lissabon. “Ik heb altijd contact met hem gehouden en ik vond het voorstel best oké. Hier kan ik minuten maken en ritme opdoen”, hoopt Owusu.

Op training kon de Ghanees meteen alles meedoen en hij liet een goede indruk. Fysisch stond hij ook verder dan gedacht. Zijn eerste halfuur tegen Wezet was wel nog geen voltreffer. “We stonden al achter en dan werd het meteen 1-3. Het zat er nooit echt in. Ik kreeg ook weinig ballen en kon niks forceren. Het is voor mij ook wat wennen om op kunstgras te spelen. Ik heb begrepen dat veel clubs in de reeks over zo’n veld beschikken. Ideaal is dat niet, maar ook dat mag geen beletsel zijn om niet van toegevoegde waarde te zijn.”

Door de 2 op 15 na Nieuwjaar telt Winkel nu 26 punten, waarmee het nog niet gered is. Er wachten rood-zwart nog zware weken, maar iedereen rekent op de ervaring van Owusu om het behoud af te dwingen. “Het is nog te vroeg om ons nu al zorgen te maken”, besloot de nieuwe spits optimistisch.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt