Voetbalbond zoekt twee voetbalgekke coaches voor Belgian Red Court

De minipitch in het Windmoleke wordt dit jaar verbouwd tot een mini-voetbaltempel als een officiële Belgian red Court.© idh

Halle -

De Belgische Voetbalbond gaat in Halle op zoek naar twee voetbalgekke en tegelijk sociaal geëngageerde jongeren om Court Coach te worden. Zij Moeten op het Belgian Red Court regelmatig voetbalactiviteiten organiseren voor kinderen en jongeren.

Ingrid Depraetere

De Belgische Voetbalbond opende in 2022 officieel al drie Belgian Red Courts in Sint-Niklaas, Lier en Hasselt. Het gaat om bestaande voetbalpleintjes die verder uitgebouwd werden tot moderne mini-voetbaltempeltjes of om nieuwe voetbalpleintjes die werden aangelegd om kinderen en jongeren aan het voetballen te krijgen. In 2023 komen daar nog zes nieuwe Belgian Red Courts bij in Bilzen, Genk, Waregem, Vilvoorde, Lokeren en Halle. Bedoeling is om de Red Courts de komende jaren nog verder uit te rollen op een veertigtal locaties. In Halle komt het terrein in wijk Windmoleke.

Voor elke Belgian Red Court gaat de voetbalbond nu op zoek naar twee voetbalgekke en tegelijk sociaal geëngageerde jongeren om voetbalactiviteiten op deze Belgian Red Courts te organiseren en te begeleiden. Elk duo bestaat uit een jongen en een meisjes tussen 16 en 26 jaar oud. Zij krijgen ook steun van een coördinator van de stad om een lokaal voetbalwalhalla uit te bouwen. Sponsor Adidas zorgt voor het nodige voetbalmateriaal.

Sociale cohesie

“Het accent van de Red Court Coaches ligt op de algemene voetbalontwikkeling en de technische vaardigheden van jongeren. Maar voetbal is hier vooral ook een middel om de sociale cohesie in de buurt te bevorderen”, zegt coördinator Robin Cnops van de Belgische Voetbalbond. “Voetbal dient als kapstok om ook maatschappelijke thema’s als inclusie, ethiek, gezondheid en milieu aan te brengen bij jongeren. Court Coaches zijn zowel trainer als vertrouwenspersoon voor jongeren uit de buurt.”

Wie graag Court Coach wil worden, moeten tegen eind februari een motivatiebrief sturen naar de voetbalbond. Uit deze sollicitaties kiest de voetbalbond negen duo’s, één per stad. Die duo’s krijgen in april een opleiding in het basecamp van de voetbalbond in Tubeke.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus