Binnenkijken. Zo ziet de nieuwste en modernste fietsenstalling van Gent eruit

De nieuwste fietsenstalling van Gent.© De Gentenaar

GENT -

1.000 plaatsen, aansluitingen voor e-bikes, rekken in alle groottes en camera’s om vrije plaatsen aan te geven. De nieuwe fietsenstalling die de Stad Gent heeft geopend aan de Zuid is de modernste van de stad.

Bert Staes

Sinds vrijdag kan elke Gentenaar zijn fiets gaan parkeren onder het vernieuwe stadskantoor aan Gent-Zuid. Het is nog een beetje zoeken, maar wie de stalling eens weet zijn, zal er waarschijnlijk snel terug komen.

Het gaat om een moderne fietsenstalling met 1.000 plaatsen. Ze is opgedeeld in twee stukken: één voor de ambtenaren van de Stad Gent en één publiek deel, waar iedereen kan gaan parkeren. Of er plaats is, kan je zien voor je binnen bent. Net zoals bij autoparkings, heeft deze fietsparking ook een teller met het aantal vrije plaatsen.

De stalling is nog niet helemaal afgewerkt, maar is wel al geopend. Een groot deel van de fietsrekken op het plein zelf, voor de oude stadsbiliotheek en voor het stadskantoor, worden weggehaald.

In de nieuwe stalling hangen ook veiligheidscamera’s. Het is afwachten of die dieven afschrikken. De andere fietsparkings van de Stad Gent worden vaak geteisterd door dieven. Die onder de Sint-Michielshelling, vlak bij de Korenmarkt, is zelfs een van de hotspots voor diefstallen in Gent, na de stations Dampoort en Gent-Sint-Pieters.

LEES OOK. Lichter, ruimer en veel duurder dan gepland: nieuw stadskantoor aan de Zuid opent de deuren

Video

Meest gelezen uit de buurt