Volleybal West-Vlaamse Beker Nationaal VT Marke-Webis

Onuitgegeven Marke-Webis toch vlot voorbij Kortrijk naar halve finale in de beker: “Getoond dat we ook in de breedte gewapend zijn om voor het allerhoogste te gaan”

Vreugde bij Marke-Webis, lichte ontreddering aan de andere kant van het net.© Bart Vandenbroucke

Favoriet Marke-Webis liet zich in de halve finales van de West-Vlaamse Beker Nationaal niet verrassen door Balti Kortrijk, dat ondanks het talrijk opgekomen thuispubliek nooit aanspraak kon maken op de kwalificatie. Coach Luc Engelschenschilt bracht een onuitgegeven basisploeg aan de opslag en bewees daarmee dat Marke-Webis ook in de breedte over heel wat mogelijkheden beschikt.

Timmy Vanecke

Met een reeks van negen opeenvolgende overwinningen trok Marke-Webis als torenhoog favoriet richting Kortrijk voor de kwartfinale in de West-Vlaamse Beker Nationaal. De thuissupporters hoopten op een stuntzege, maar het werd al snel duidelijk dat de bezoekers niet van plan waren om cadeaus uit te delen.

“Een mooie derby met heel wat toeschouwers en sfeer, het is duidelijk dat deze beker in West-Vlaanderen echt wel leeft”, was coach Luc Engelschenschilt toch wel licht onder de indruk over de sfeer. “Wij lieten ons evenwel niet van de wijs brengen en etaleerden in de eerste set al ons overwicht. In set twee brachten we onszelf bij een 18-24-voorsprong wel in de problemen. Balti kwam terug tot 23-24, maar we wisten de set alsnog naar ons toe te trekken. Dat bleek meteen ook de doodsteek voor de Kortrijkzanen, want in set drie walsten we over de tegenstander heen en dwongen we vrij eenvoudig de kwalificatie naar de volgende ronde af.”

Luc Engelschenschilt maakte van de bekermatch gebruik om zijn ploeg door mekaar te gooien. Een berekend risico dat heel goed uitpakte. “Ik ben van het principe dat de inzet op training moet beloond worden. Omdat we blijven winnen, is het niet evident om iedereen de nodige speelgelegenheid te gunnen. Daarom gaf ik zondag de kans aan de spelers die niet altijd aan de bak komen om zich te bewijzen. Ik ben zeer tevreden over wat ik van hen zag. We hebben bewezen dat we ook in de breedte gewapend zijn voor de slotfase van het seizoen.”

Laatste rechte lijn

Een slotfase waarin Marke-Webis voluit voor bekerwinst gaat, maar ook in de competitie kan Luc Engelschenschilt nog op het allerhoogste mikken. “In de halve finale van de beker trekken we naar Knack Roeselare B, virtueel leider in Nationale 2A. Opnieuw een affiche waar onze supporters duimen en vingers bij kunnen aflikken. Dat wij de favoriet zijn voor bekerwinst? Dat zal ik zeker niet tegenspreken. Eenvoudig wordt het niet, maar wij willen die kans met beide handen grijpen. We zitten in een winnende flow die we zo lang mogelijk willen aanhouden. In de competitie volgen we op acht punten van leider en titelfavoriet Hemiksem-Schelle. Wij hebben wel een match minder gespeeld en er staat nog een onderlinge confrontatie op het programma. Wij geven ons dus zeker nog niet gewonnen en kijken uit naar wat wel eens een bijzonder mooie laatste rechte lijn zou kunnen worden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus