Voetbal 3de provinciale A Eendracht De Haan - Daring Brugge 2-4

Bart Cleenwerck kraait nog geen victorie na zege van leider Daring Brugge bij achtervolger De Haan: “De buit is nog niet binnen”

Daring-doelman Kobe Vandeweghe is sneller op de bal dan Jens Boey.© Rudy Declerck

Eendracht De Haan hoopte zondag de achterstand op leider Daring Brugge te verkleinen en de competitie opnieuw spannend te maken. De topper draaide echter uit op een 2-4-overwinning voor de Bruggelingen, die hierdoor tien punten voorsprong tellen op de kustploeg en elf op Oudenburg.

Philippe Decruynaere

“De uitslag geeft een vertekend beeld van de wedstrijd”, stelt Yannick Dekeyzer, kapitein van De Haan. “We begonnen gretig en heel gefocust aan de partij, maar keken snel tegen een achterstand aan. Dan weet je dat het moeilijk wordt tegen een heel efficiënte en uitgekookte tegenstander, die uit een minimum aan kansen het maximum haalt. Eigenlijk verdienden we minstens één punt, want voetballend waren we de betere ploeg. Er ontbrak zondag echter dat tikkeltje geluk dat we de vorige weken wel hadden. Het is een zure nederlaag en we zijn uiteraard heel erg ontgoocheld.”

“Het was een fel bevochten partij waarin we op cruciale momenten het verschil maakten”, repliceert Bart Cleenwerck, aanvoerder van Daring Brugge. “Ik vind niet dat we de overwinning gestolen hebben. Misschien had de tegenstander de betere kansen, maar wij waren efficiënter en daar komt het op aan als je een wedstrijd wil winnen. Uiteraard zijn we heel blij met deze overwinning, maar we beseffen maar al te goed dat we eigenlijk nog niets in handen hebben. Tien punten voorsprong op de eerste achtervolger is een mooie bonus, maar we mogen niet denken dat we er al zijn.”

Yannick Dekeyzer (De Haan): “Geen man overboord”

“We mogen al bij al tevreden zijn dat we de periodetitel op zak hebben, want ik denk niet dat Daring Brugge die tien punten voorsprong nog uit handen zal geven”, vervolgt Yannick Dekeyzer. “Na de wedstrijd had niemand veel zin om het behalen van de periodetitel uitbundig te vieren. Niettemin is die zekerheid over deelname aan de nacompetitie erg belangrijk. We mogen niet vergeten dat we vóór de verliespartij tegen Daring Brugge negen overwinningen op een rij boekten. Als we die goede flow kunnen terugvinden en een degelijke derde periode afwerken, is alles nog mogelijk. En wie weet biedt een tweede plaats misschien nog mogelijkheden voor rechtstreekse promotie. Er is eigenlijk geen man overboord. Het is enkel jammer dat we er niet in geslaagd zijn om de competitie terug wat spannend te maken.”

Bart Cleenwerck geeft eerlijk toe dat hij stiekem al eens uitgerekend heeft hoeveel punten nog nodig zijn om kampioen te worden. “We hoopten op een eindrondeticket, maar als je tien wedstrijden voor het einde van de competitie zo’n ruime voorsprong bij elkaar gevoetbald hebt, mag je van iets meer dromen. We hebben nog een haalbaar programma, maar elke resterende wedstrijd wordt belangrijk. Als we blijven winnen, moeten we niet naar de andere ploegen kijken. Iedereen weet dat in voetbal alles mogelijk is, maar het zou al heel verkeerd moeten lopen om een bonus van tien punten nog uit handen te geven. We kraaien echter nog geen victorie, want de buit is nog niet binnen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus