Salman Rushdie heeft zes maanden na aanslag nog moeilijkheden om te schrijven

© REUTERS

Een half jaar na de aanslag op Salman Rushdie, ondervindt de Brits-Amerikaanse auteur nog altijd lichamelijke moeilijkheden bij het schrijven. Hij lijdt ook aan posttraumatische stress. Dat heeft Rushdie meegedeeld aan The New Yorker, in zijn eerste interview sinds hij op 12 augustus 2022 werd neergestoken in de Amerikaanse staat New York.

blgBron: BELGA

“Ik vond het heel, heel moeilijk om te schrijven. Ik ga zitten om te schrijven en er gebeurt niets. Ik schrijf, maar het is een mengeling van leegte en onzin, dingen die ik schrijf en de volgende dag verwijder”, zegt de 75-jarige auteur. “PTSS (posttraumatische stressstoornis, nvdr.)  bestaat, weet je.”

Het schrijven verloopt voor Rushdie ook op lichamelijk vlak moeilijk, omdat hij in sommige vingers geen gevoel meer heeft. “Ik heb het al beter gesteld”, aldus de schrijver. “Maar gezien de gebeurtenissen gaat het niet zo slecht met me.”

Rushdie lag na de aanval wekenlang in het ziekenhuis. De auteur verloor door de aanval ook het zicht aan één oog.

Het interview in The New Yorker vond plaats naar aanleiding van de Amerikaanse release van zijn nieuwste boek ‘Victory City’. De roman was afgerond toen Rushdie zes maanden geleden werd aangevallen. (belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer