Voetbal Challenger Pro League FCV Dender

FCV Dender ontslaat T1 Regi Van Acker en T2 Benny Van Polfliet: “Een eenzijdige beslissing van het bestuur”

Regi Van Acker tijdens de thuismatch van zondagavond tegen Deinze. Het blijkt nu zijn laatste in dienst van FCV Dender te zijn geweest.© Johnny De Saedeleer

Denderleeuw -

FCV Dender stuurde hoofdcoach Regi Van Acker en zijn assistent Benny Van Polfliet de laan uit na een tegenvallende reeks van 1 op 21. Van Acker benadrukt dat het om een eenzijdige beslissing van het bestuur gaat.

Wim Redant

Ondanks een sportieve dip en de pijnlijke nederlagen tegen Virton en Jong Genk kwam het ontslag van de Denderleeuwse succescoach als een verrassing. Dat Benny Van Polfliet mee de aftocht moet blazen, is dan weer logisch omdat beiden al jaren een vaste tandem vormen.

Gerechtigd Correspondent Bart Van Pottelbergh stuurde een persbericht de wereld in waarin naar de mindere resultaten wordt verwezen, maar ook naar het verschil in visie tussen het management en de coach. CEO Belinda Siahaan leidt de club met ijzeren hand, maar de ‘Iron Lady’ van FCV Dender was niet voor verdere commentaar bereikbaar naast de gelanceerde perstekst.

“Na de mindere resultaten van januari, mede te wijten aan afwezige spelers, stelde het management een herstelplan voor. Het betrof een project van lange termijn met de aanpassing van de trainingen en een reorganisatie van de staf. Het plan werd aanvankelijk positief onthaald door de hoofdcoach, maar al snel kwamen management en trainer tot de conclusie dat ze de samenwerking niet konden verderzetten.”

Coach Regi Van Acker countert alvast die stelling. “Het is een eenzijdige beslissing van de club. Ik blijf erbij dat met een fitte kern de resultaten zouden volgen. Ik voerde trouwens een positief gesprek met technisch adviseur Bart Van Renterghem naar de toekomst toe. Ik werd telefonisch ingelicht over mijn ontslag. Vanwege de spelers kreeg ik vele telefoontjes. Ik wens iedereen het allerbeste toe en laat de toekomst op me afkomen.”

Externe oplossing

Van Acker fungeerde als coach/manager met een breed takenpakket. De voorbije maanden zat er wel ruis op de relatie tussen Van Acker en de medische staf. Zo was er een warrige communicatie over de blessure van de out verklaarde Dylan Ragolle, die zondag gewoon tussen de lijnen stond. De club wil de functies van coach en manager voortaan loskoppelen. Bart Van Renterghem fungeerde al als technisch adviseur en zal in de toekomst als sportief manager fungeren, maar de voormalige coach van Eendracht Aalst krijgt geen trainersfunctie in het Dender Football Complex. Daarvoor zoekt Dender een externe oplossing.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus