Politie vindt meer dan 5.000 euro cash geld in wagen

© Politie Antwerpen

Deurne -

De Antwerpse politie heeft meer dan 5.000 euro cash geld in beslag genomen bij een controle van een wagen in Deurne. De twee inzittenden konden geen goeie uitleg geven waar het geld vandaan kwam.

jtp

Het wijkteam van de Unolaan kwam zaterdag op het geld uit bij een controle van een wagen die zich verdoken had opgesteld. “De twee inzittenden konden geen goede uitleg geven voor hun aanwezigheid op die locatie en de herkomst van het geld”, aldus de politie. “De centen zijn in beslag genomen en de bestuurder zal aangaande de vaststellingen nog verder verhoord worden.” In een andere auto vond de politie ook nog een fles lachgas, die in beslag is genomen.

Acht andere personen hadden drugs op zak. “Vijf van hen kregen een onmiddellijke minnelijke schikking aangeboden. Tegen twee minderjarigen van 16 en 17 jaar oud is een proces-verbaal opgesteld. Hun ouders mochten hen op het politiebureau komen ophalen”, zegt de politie. Een 38-jarige kreeg een afzonderlijk proces-verbaal voor het gebruik van drugs in het bijzijn van minderjarigen.

In Ekeren controleerde de politie dan weer een verdacht voertuig tijdens een actie tegen woninginbraken. “De bestuurder en de passagier waren uitvoerig gekend en dus was een grondige controle van zowel het voertuig als de inzittenden nodig”, aldus de politie, die in de middenconsole een verborgen ruimte vond. Ook op de plaats waar normaal een airbag zit, vonden ze een tweede ruimte. Die konden geopend worden met een drukknop.

In de ruimtes lagen cash geld, gsm’s en handschoenen verstopt. “De drie verdachten van 22, 28 en 33 jaar zijn gearresteerd voor de duur van het onderzoek en mochten na verhoor beschikken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus