Steekpartij in ziekenhuis Izegem: man verwondt arts en steekt vriend in de borst

© Google Streetview

Maandagnamiddag heeft een man in de Izegemse Sint-Jozefskliniek twee mensen met een lang steekmes verwond. Eerst raakte een spoedarts lichtgewond. Nadien stak de man zijn vriend in de borst. Het slachtoffer raakte zwaargewond, maar verkeert niet meer in levensgevaar.

Levi Verbauwhede

Maandag rond 16 uur stapten twee mannen de spoedafdeling van de Sint-Jozefskliniek in de Ommegangstraat binnen. Een van hen begeleidde een vriend, die verward overkwam volgens het ziekenhuispersoneel. De urgentiearts besliste om de man naar een onderzoekslokaal te brengen.

Volgens bronnen in de Sint-Jozefskliniek moet de man zich plots bedreigd hebben gevoeld. Hij haalde een groot steekmes uit zijn broek en stak de spoedarts twee keer. Die kwam er gelukkig met oppervlakkige snijwonden vanaf.

Vriend zwaargewond

Nadien draaide de man zich om en stak hij zijn vriend recht in de borst. Het slachtoffer raakte daarbij zwaargewond.

De dader zwaaide vervolgens nog verder met het mes rond, maar kon niemand meer verwonden. Het personeel stak zich snel weg in een gesloten ruimte, terwijl het wachtte op de gealarmeerde politiediensten.

De verdachte liep nog naar buiten, maar kon niet veel later opgepakt worden door de politie.

Het parket van Kortrijk bevestigt de steekpartij en de arrestatie. Er werd een onderzoeksrechter gevorderd. De man zal dinsdag waarschijnlijk voorgeleid worden.

De vriend die de man begeleidde, verkeert niet meer in levensgevaar.

Het incident vond plaats in de spoeddienst van het ziekenhuis.© if

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer