Politie haalt hardrijders uit verkeer: dronken bestuurder rijdt dubbel zo snel als toegelaten

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft zaterdag op vier plaatsen het verkeer gecontroleerd, onder meer met een anonieme flitswagen. Verschillende hardrijders werden uit het verkeer gehaald.

jtp

Op de Noorderlaan richting Merksem, aan het nieuwe ziekenhuis, zijn in anderhalf uur tijd 128 van de 429 voorbijrijdende auto’s geflitst. “Daar is de maximale snelheid 50 km/u. Een bestuurder raakte zijn rijbewijs kwijt nadat bij hem een snelheid gemeten werd van 102 km/uur. Hij had ook gedronken”, aldus de politie.

In de andere rijrichting, iets verderop op de Noorderlaan waar 70 km/u de limiet is, reed één bestuurder te snel. “Al snel bleek dat de controle verklapt werd via de sociale media en een gps-app. “, zegt de politie.

Aan de Schroeilaan gingen in een kleine twee uur 30 van de 519 voorbij rijdende voertuigen sneller dan de toegelaten 50 km/uur. De politie verbaliseerde een bestuurder die geen voorrang verleende aan een oversteekplaats voor voetgangers. Verschillende bestuurders waarschuwden tegenliggers voor de controle door hun grootlichten kort aan te zetten. Een van hen is daarvoor geverbaliseerd”, aldus de politie.

Ook aan de Beatrijslaan op Linkeroever reden 45 bestuurders te snel. “Een auto voldeed niet aan de technische eisen omdat de bestuurder zelfklevende donkere folie aan zijn ruit had bevestigd. Die moest verwijderd worden voor de bestuurder zijn weg verder mocht zetten”, zegt de politie, die verder ook nog een gsm’ende bestuurder, een roodrijder en een 17-jarige bromfietser die een passagier vervoerde, betrapte. Ook een leerling-bestuurder had een passagier mee en had geen ‘L’ aangebracht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt