Contract opengebroken: Antwerp-revelatie Arthur Vermeeren ligt tot 2026 vast op de Bosuil

© BELGA

De Antwerp-supporters mogen op hun beide oren slapen. Arthur Vermeeren, die dinsdag achttien werd, heeft aangegeven dat hij zijn toekomst op de Bosuil ziet. Hij krijgt een meerjarig contract tot 2026.

Pieter-Jan Calcoen

Arthur Vermeeren kreeg andermaal lof na Antwerp-Club Brugge. De youngster speelt alsof hij al jaren meedraait, terwijl hij in werkelijkheid slechts zestien wedstrijden als prof telt. Geen wonder dus dat Antwerp op korte termijn graag de ploeg zou bouwen rond Vermeeren. Omdat hij dinsdag zijn achttiende verjaardag vierde, is het een pak simpeler geworden om de middenvelder een langdurige overeenkomst te laten tekenen. En dat is dan ook de intentie van de clubleiding op Antwerp.

Alle partijen stonden de voorbije weken intensief met mekaar in contact om te praten over de toekomst. Tijdens die gesprekken heeft Vermeeren, die geen makelaar heeft en bijgestaan wordt door zijn papa Toon, laten verstaan dat hij erg gelukkig is bij de Great Old en hij in Deurne-Noord de ideale omgeving ziet om zich verder te ontwikkelen. Aangezien ook Antwerp Vermeeren aan zich wil binden, is één plus één: Vermeeren ligt vast op de Bosuil tot 2026.

© BELGA

De evolutie van Vermeeren is stormachtig te noemen. In het begin van het seizoen mocht hij proeven van de A-kern tijdens de voorbereiding, maar als gevolg van de vele blessures en de fratsen van Radja Nainggolan kon hij zich profileren als een basispion. Maar Vermeeren doet meer dan louter depanneren: hij is niet meer weg te denken uit de ploeg en mag stilaan een sterkhouder genoemd worden. Toch blijft hij met de voeten op de grond, een kwaliteit die bij Antwerp enorm geapprecieerd wordt.

Een verlenging van Vermeeren zou ook positief zijn voor de Antwerpse jeugdopleiding. Paul Gheysens pompt veel middelen in de academie, en er wordt absoluut goed gewerkt, maar het helpt natuurlijk als er met Vermeeren een soort rolmodel in het elftal staat.

Ook naar EK met nationale beloften?

Overigens kan het nog een erg mooi 2023 worden voor Vermeeren. Hij staat nadrukkelijk op de radar van Jacky Mathijssen, bondscoach van de nationale U21. In maart zijn er nog cruciale wedstrijden met de U19 (eliteronde richting EK met Duitsland, Italië en Slovenië). De kans is reëel dat Vermeeren die duels nog afwerkt bij de U19, maar nadien ligt de weg open naar de jonge Duivels. Het team van Mathijssen werkt deze zomer het EK af in Roemenië en Georgië. De Belgen zitten in een groep met Nederland, Portugal en gastland Georgië.

“Arthur heeft een interessant profiel”, aldus Mathijssen. “Het is goed dat zo veel jonge spelers zich profileren. Er is veel concurrentie centraal op het middenveld (denk ook aan jongens als Matazo, Raskin en Vranckx, red.), maar als Arthur bevestigt, zal hij zeker in aanmerking komen om erbij te zijn.”

Áls Vermeeren dan effectief in de selectie zit, dan zal dat als een Antwerp-speler zijn. Zowel de speler als de club hebben geen enkele intentie om deze zomer te praten over een transfer. Maar eerst... de laatste formaliteiten voor dat nieuwe contract afhandelen.

© BELGA

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer