Man met veertien eerdere veroordelingen riskeert opnieuw celstraf voor bedreigingen

© shutterstock

HARELBEKE -

De 51-jarige Fabian D. uit Harelbeke liep al veertien eerdere veroordelingen op en riskeert nu opnieuw acht maanden cel en 1.000 euro boete voor belaging en bedreigingen aan zijn schoonfamilie. Zijn vrouw was door problemen in de relatie bij haar zus ingetrokken en dat kon D. niet verdragen.

Jonathan Folens

Doorheen het strafblad van Fabian D. is volgens zijn advocaat vooral alcohol de rode draad. “In 2014 verloren hij en zijn vrouw hun zoon en ze kunnen dat niet plaatsen. Soms wordt het hen nog te veel en dan beginnen ze opnieuw te drinken. Ze zijn al samen sinds hun veertien jaar, dat is een haat-liefdeverhouding maar ze kunnen niet zonder elkaar.”

Vorig jaar ging het koppel door een moeilijke periode waardoor de vrouw tijdelijk bij haar zus en schoonbroer introk. Fabian D. belaagde hen echter vaak telefonisch, zowel thuis als op het werk. Op 11 en 12 december vorig jaar sprak hij ook doodsbedreigingen in op hun voicemail. Zijn advocaat deed die af als dronkenmanspraat. De slachtoffers namen de bedreigingen nochtans serieus gezien D. naast bedreigingen ook al veroordeeld werd voor geweld. Komende woensdag moet hij zich in een andere zaak opnieuw verantwoorden voor slagen en bedreigingen. Het koppel is intussen opnieuw samen.

Het vonnis in deze zaak valt op 20 maart.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus