Skeyes dient opnieuw bouwaanvraag in voor zendmast in Hospicebossen

Skeyes doet een nieuwe poging om een zendmast in de Hospicebossen te bouwen, burgemeester Danny Claeys (CD&V) bekijkt welke stappen de gemeente zal nemen.© if

Nazareth -

Het autonoom overheidsbedrijf Skeyes heeft voor de derde maal een bouwaanvraag ingediend voor het bouwen van een bijna 60 meter hoge zendmast in de Hospicebossen in Nazareth. Een eerdere vergunning werd vernietigd na beroep van de gemeente en de provincie.

Ruben De Keyzer

De nieuwe vergunningsaanvraag betreft een mast met een pilaarhoogte van 52 meter. Inclusief antennes zou de zendmast ongeveer 60 meter bedragen. Skeyes vraagt ook om zes bomen te mogen verwijderden voor de aanleg van de site.

Buurtbewoners zijn niet tevreden dat de zendmast opnieuw op tafel ligt. “Bij de vorige procedure gingen zowel de gemeente Nazareth als de provincie Oost-Vlaanderen in beroep”, klinkt het. “Zij gaven hiermee een krachtig signaal dat de zendmast niet thuishoort in een landelijk natuurgebied.”

Burgemeester Danny Claeys (CD&V) bespreekt de zaak op het eerstkomende college, maar toont zich alvast geen voorstander. “We moeten ons officiële standpunt nog bepalen, maar vermoedelijk zullen we opnieuw bezwaar aantekenen en misschien ook weer in beroep gaan. Ik blijf geloven dat je een paal van deze hoogte beter elders plaatst.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus