Academie gaat op zoek naar nieuwe, meer herkenbare naam

Een optreden met dynamiek van de academie. Die dynamiek wil de school ook in haar nieuwe naam.© rr

Hemiksem, Schelle, Niel, Aartselaar -

De academie voor muziek, woord en dans, nu nog Academie HSN, lanceert een campagne voor een nieuwe, meer herkenbare naam. Met ook een aanbod van dans en sinds vorig jaar ook een afdeling in Aartselaar dekt de vlag de lading niet meer. Er liggen drie namen op tafel.

Voluit heet de school voor deeltijds kunstonderwijs momenteel nog Academie voor Muziek en Woord Hemiksem-Schelle-Niel. “De voorbije jaren hebben we een evolutie doorgemaakt. Hoewel erkenning/financiering vooralsnog uitblijft, zijn we al twee jaar bezig met een beperkt aanbod aan dans”, vertelt Kevin Verlaeckt. “Sinds vorig jaar is ook Aartselaar erbij gekomen. We vertegenwoordigen dus veel meer dan de naam nu.”

“Bovendien is het zo dat we onder de koepel van Ivebica zitten, de intergemeentelijke vereniging voor bibliotheek, cultuur en academie. Maar we merken dat die naam voor de mensen een heel abstract gegeven is, waar ze geen inhoud kunnen aan geven. Daarom willen we graag een meer herkenbare naam die als uithangbord kan dienen.”

“Tegelijk zetten we daarmee ook onze ambitie kracht bij die in het beleidsplan is opgenomen om te evolueren naar een academie waar de vier discplines muziek, woord, dans en beeld worden aangeboden. En het moet een naam worden waarmee elk van de vier gemeenten zich kan vereenzelvigen”, vertelt de directeur.

De QR-code om je stem uit te brengen voor de nieuwe naam.

Om tot de nieuwe naam te komen, doet de academie een warme oproep aan iedereen om zijn voorkeur door te geven. Daartoe worden affiches verspreid met een QR-code om te scannen en je vervolgens een keuze kunt maken uit een top 3 die werd opgesteld. Wordt het Academie HSNA, KadHANS of Quatro? Stemmen kan tot 25 februari.

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt