Voetbal 2de afdeling VV A Olsa Brakel

Brakelse coach Fanno Nijst hekelt de dubieuze beslissingen van de spelleiding: “Aan de rust dacht ik we gaan op en over Zelzate”

“Enerzijds is de situatie er na de voorbije speeldag niet beter op geworden, maar er is anderzijds geen enkele reden tot paniek”, predikt Nijst kalmte.© Geert De Rycke

Brakel -

Derde thuisnederlaag op rij voor Olsa Brakel, dat verder wegzakt in het klassement en nu echt in de gevarenzone terechtkomt. Opnieuw morste geel-zwart met kansen en dat werd door een uitgekookt KVV Zelzate afgestraft. Zaterdag trekt Brakel naar Eendracht Aalst. De enige thuismatch die Olsa dit seizoen won, was tegen de Ajuinen.

Freddy De Geest

Olsa valt in herhaling. Het begon opnieuw goed aan de wedstrijd tegen Zelzate, maar na een individuele fout tekende sluipschutter Thomas Zwart voor een vroege bezoekende voorsprong. “Zo begin je een match telkens met een achterstand”, zegt de coach van Brakel, Fanno Nijst. “Balverlies werd ongenadig afgestraft. Dat overkomt ons te veel, maar ik ben genadig omdat dit ook te maken heeft met de jeugdigheid van de spelersgroep. Na de 0-1 hadden we via Ndefe, Habbas en Bogaert kansen op de gelijkmaker, maar de bal wilde er niet in. Tijdens de rust was er geen enkele reden om te mekkeren. Het spelniveau was goed. Slagen we er na de rust wel in om de kansen te verzilveren, dan gaan we erop en erover, dacht ik toen. Het liep even anders en daar valt veel over te zeggen”, aldus een zuchtende Nijst.

Met tien tegen elf 

De rode kaart voor Bram Van Eerstvelde schoot bij Nijst in het verkeerde keelgat. “Ik ben er niet de coach naar om week na week de spelleiding op de korrel te nemen. Deze keer doe ik het wel. De tweede gele kaart voor Bram kwam er vooral na intimidatie van de bezoekers, die scheidsrechter Viki De Cremer bleven bestoken. Tal van dubieuze beslissingen hadden een invloed op het verloop van deze wedstrijd. Zelzate is sowieso een moeilijk te bespelen ploeg en dat werd er niet beter op toen we met tien tegen elf moesten spelen. Een individuele fout leidde de 0-2 in. Daarna was het kalf verdronken. Verliezen met 0-3 is niet leuk, maar het betekent niet dat ik deze week hard zal optreden op training. Dit was geen offday. We zijn opnieuw vergeten om ons te belonen en dat gebeurde al vaker.”

“Enerzijds is de situatie er na de voorbije speeldag niet beter op geworden, maar er is anderzijds geen enkele reden tot paniek”, predikt Nijst kalmte. “Zaterdag trekken we naar Eendracht Aalst. We hebben daar niets te verliezen en veel te winnen. Bij Eendracht, dat acht wedstrijden op rij niet kon winnen, wordt de druk steeds groter. Wij zijn weggezakt tot in het laatste peloton, maar dat is een momentopname. De strijd om de titel en de degradatie wordt naar mijn gevoel pas beslist op de slotdag. Heel veel ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Na volgende week kan het klassement er opnieuw helemaal anders uitzien. Wij onthouden het goede voetbal en nemen als werkpunt een gebrek aan scorend vermogen mee naar het trainingsveld.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus