Queen-gitarist Brian May ergerde zich aan meezingende fans: “Ze waren niet te stoppen”

© Redferns

Enthousiast publiek zong vaak mee met de liedjes van Queen tijdens concerten. Muzikant Brian May heeft toegegeven dat hij destijds flink geïrriteerd was elke keer als dat gebeurde.

Tom Vets

“Ik begrijp dat mensen liedjes die ze mooi vinden en waarvan ze de tekst kennen, luidkeels meeschreeuwen”, zegt hij. “Maar wij als muzikanten van de groep wisten hoe lang er soms gesleuteld was aan de teksten van de nummers. Een goede tekst bekomen was soms een echte calvarietocht. Daarom vonden we het des te jammer dat het publiek amper leek stil te staan bij de tekst en er niet aandachtig naar luisterde. “Maar ze waren niet te stoppen”, lacht hij.

Uiteindelijk zag de groep ook in dat verzet zinloos was. Er werd zelfs speciaal een legendarisch nummer gemaakt dat uitnodigde om mee te zingen: We will rock you. “We hadden een optreden in Bingley Hall, Engeland, eind jaren 70. Ik zei tegen toenmalig frontman Freddie Mercury dat hij het publiek moest aanmoedigen om mee te zingen, in de hoop dat dit de ‘energie’ van het concert zou verhogen”, zegt de gitarist.” Die avond werd er zo extreem meegezongen, dat het uiteindelijk heeft bijgedragen aan de kracht van het nummer. Toen het nummer is ingeblikt hebben we opzettelijk gekozen om er ook dat gebrul mee in te verwerken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer