Aantal werklozen in Brussel stijgt

Themabeeld© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Het aantal werkzoekenden in Brussel is in januari gestegen naar 87.992, 1,5 procent meer dan in januari vorig jaar. De werkloosheidsgraad in het gewest bedraagt nu 15,3 procent. Dat heeft de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris maandag bekendgemaakt. Het is al de derde toename van de Brusselse werkloosheid in vier maanden tijd.

gliBron: BELGA

Tegenover een jaar geleden waren er in januari ruim 1.300 werkzoekenden extra. Actiris linkt de toename aan “de inschrijving van Oekraïense werkzoekenden, gekoppeld aan de huidige economische conjunctuur”. Zo telt het Brussels gewest nu 1.616  ingeschreven Oekraïense werkzoekenden, tegen 100 een jaar geleden.

Brussel telt voorts 9.583 werkzoekenden jonger dan 25 jaar, waarmee de jongerenwerkloosheidsgraad uitkomt op 24,8 procent.

Actiris kreeg in januari 6.329 werkaanbiedingen, ruim 15 procent minder dan in januari 2022. “De daling van het aantal vacatures weerspiegelt de bezorgdheid van werkgevers, die een rem zetten op hun aanwervingen door de hogere loon- en energiekosten”, zegt de arbeidsbemiddelingsdienst.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer