Maes nv neemt tuinmachines Rik Matheussen over: “We openen in april een gloednieuwe showroom”

© RTV

Turnhout, Kasterlee -

Rik Matheussen, de bekende familiezaak in tuinmachines aan de Steenweg op Zevendonk in Turnhout, sluit op 31 maart na exact honderd jaar de deuren. De firma Maes uit Kasterlee neemt vanaf april de vestiging van Rik Matheussen over maar dan in de vernieuwde showroom op de Turnhoutsebaan in Kasterlee. “We verwachten heel wat klanten die hun tuin onder handen willen nemen”, zegt Christof Maes, bestuurder bij Maes nv.

Bart Van den Langenbergh

Bij de Turnhoutse handel in tuinmachines gaat zaakvoerster Christine Matheusen, dochter van Rik, binnenkort genieten van een welverdiend pensioen. Ook de servicetechnieker Michel Berrens zet een punt achter zijn loopbaan bij Rik Matheussen. Het was de grootvader van Christine die exact honderd jaar geleden de vestiging opstartte.

De firma Maes nv uit Kasterlee, een familiezaak onder meer actief in de verkoop en onderhoud van landbouwmachines en gereedschappen, verhuist de vestiging van de tuinmachines naar de uitvalsbasis langs de Turnhoutsebaan in Kasterlee. Op maandag 3 april van dit jaar gaat de vernieuwde vestiging van Maes open. Het gamma van producten breidt in Kasterlee uit met de merken Stihl, Honda en EGO.

“We hebben eind vorig jaar een gebouw naast onze winkel geplaatst om zo de winkel groter te maken en te renoveren. We hopen tegen april de renovatie af te ronden, zodat we met tuinmachines als nieuwe afdeling meteen in een vernieuwde winkel kunnen starten”, legt Christof Maes, bestuurder van Maes nv uit. “De nieuwe merken vormen een mooie aanvulling op het huidige productaanbod bij Maes Machinery, een van de divisies van Maes nv. Het gaat om merken waar regelmatig vraag naar is bij onze eigen klanten. Hierdoor kunnen we hen nog beter voorzien van het totaalplaatje in land- en tuinbouwmachines. Met het nieuwe segment aan tuinmachines verwachten we heel wat klanten uit de buurt die hun tuin onder handen willen nemen.”

Christine Matheussen en haar man Jan Francken sluiten eind maart de handel in tuinmachines Rik Matheussen langs de Steenweg op Zevendonk in Turnhout.© RR

Techniekers

De huidige winkel van Rik Mattheusen is amper op enkele kilometers verwijderd van de overnemer in Kasterlee. Eind maart sluit de winkel aan de Steenweg op Zevendonk in Turnhout de deuren om meteen een doorstart te nemen bij Maes. Bij de firma Maes, met ook een winkel in Hoogstraten, zijn momenteel 55 mensen aan de slag. Met deze overname gaat het bedrijf nog wel op zoek naar enkele techniekers voor bijkomende ondersteuning in de werkplaats.

“Voor de nieuwe merken krijgen zowel techniekers als verkopers de komende maanden de nodige opleidingen, om ook daar het verschil te kunnen maken voor de klant”, vertelt Christof Maes. “We kijken uit naar deze nieuwe uitdaging binnen ons bedrijf. We staan met heel ons team klaar om ook de klanten van Rik Matheussen de beste service aan te bieden.”

De firma Maes nv werd ruim zeventig jaar opgericht in Kasterlee en sinds 2020 is het familiebedrijf aan de derde generatie toe.

Michel Berrens, Christine Matheussen en Jan Francken geven de Turnhoutse zaak in tuinmachines door aan de firma Maes nv uit Kasterlee.© RR

www.maes-nv.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus