Williams F1 team stelt haar nieuwe F1-bolide voor: de FW45

Williams FW45© Williams Racing

Het Williams F1 team heeft vandaag haar zogenaamde ‘season launch’ gehouden waarbij ook de nieuwe wagen werd onthuld. Net als bij Red Bull is er echter nog geen sprake van een definitieve wagen maar eerder van een officieel voorstellen van de ‘livery’ waarmee gereden zal worden.

Voor Williams bracht het F1-seizoen 2022 niet wat het ervan verwacht had. Ze hadden gehoopt om met de introductie van de nieuwe generatie F1-bolides een belangrijke stap vooruit te zetten. Met slechts acht stuks werden bijzonder weinig wk-punten behaald en dat resulteerde opnieuw in de allerlaatste plaats in het constructeurskampioenschap.

Met 2023 dient zich echter een nieuwe kans aan en daarvoor kiest Williams een nieuw rijdersduo. Nicholas Latifi zijn contract werd niet verlengd en in de plaats komt de Amerikaanse rijder Logan Sargeant. De Britse Thai Alex Albon zien we ook dit jaar opnieuw voor Williams racen.

Meer F1-nieuws:- Max verstappen: “Zoiets zou echt wel absurd zijn”- VIDEO: Vlammen dringen razendsnel cockpit van NASCAR-bolide binnen- “Twintig wagens op de F1-startgrid is niet genoeg, met meer wagens krijgen we meeer spektakel”- Romain Grosjean: “Grappig dat Amerikaanse fans me alleen kennen van mijn F1-crash”- Overzicht: Alle belangrijke data voor het F1-seizoen 2023

 (F1journaal.be)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer