Elektricien dringt binnen op naburige werf en steelt spullen: zes maanden cel geëist

Een beeld van de gevangenis in Beveren. Daar moest de elektricien in het verleden werkzaamheden uitvoeren. Volgens zijn advocate heeft het gebouw een diepe indruk op hem nagelaten.© BELGA

Lier -

Een elektricien hangt zes maanden cel en een boete van 800 euro boven het hoofd voor een diefstal op een werf in Lier. Hij had onder meer een dampkap weggenomen en nog tal van andere spullen klaargezet.

Theo Derkinderen

Op 20 januari van vorig jaar stapte de man via een raam binnen in een woning die werd gerenoveerd. Hij laadde een dampkap in zijn auto en zette een oven, microgolfoven en gereedschap klaar om later in de laden. Ondertussen was het alarm van de woning in werking getreden en zo werd ook de politie gealarmeerd. “Zij troffen T.F. aan onder een jas op de grond”, vertelde de openbare aanklager. “Hij was actief als elektricien en was in dezelfde buurt aan de slag op een andere werf. Zo merkte hij dat er ook in de geviseerde woning werkzaamheden bezig waren.”

Advocate Avelien Van der Veken vertegenwoordigde de man op de rechtbank en zei dat haar cliënt destijds in een moeilijke situatie zat. Zowel op financieel als relationeel vlak. “Hij is ook geconfronteerd met een faillissement en werkt ondertussen als werknemer voor een bedrijf”, zei ze. “De man hoopt dat hij niet in de gevangenis terechtkomt. Hij heeft enorm veel spijt van zijn daden. Ooit heeft hij werkzaamheden uitgevoerd in de gevangenis van Beveren en hij vertelde me dat de gevangenis een diepe indruk op hem heeft nagelaten. Ook al was hij er alleen voor professionele doeleinden.”

Voor T.F. is het vooral belangrijk om een blanco strafregister te behouden. “Hij is actief in het voetbal en mogelijk krijgt hij in de toekomst nog meer opdrachten om in de gevangenissen klussen uit te voeren. Voor beide zaken moet hij over een bewijs van goed gedrag en zeden beschikken. Daarom vraag ik om hem een werkstraf te willen opleggen. Dan moet hij gratis werken voor de maatschappij, maar behoudt hij wel zijn blanco strafblad.”

Of de rechtbank daarop ingaat, weten we op 6 maart. tdk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus