“Ik moest dringend naar het toilet”: politierechter toont begrip voor vrouw die seingevers negeerde

Themabeeld.© Geert Van de Velde

Sint-Niklaas -

Jessica F. uit Zoersel kreeg van de politie een voorwaardelijke straf nadat ze vorige jaar tot twee keer toe een bevel van een seingeefster op een wielerwedstrijd in de wind sloeg.

Ivan Elegeert

“Ik had mijn toenmalige partner naar zijn werk gebracht en keerde terug naar huis”, vertelde ze aan de politierechter. Maar in de omgeving van Puivelde stootte ze op de jaarlijkse wielerwedstrijd voor beroepsrenners en werd ze door twee seingevers tegengehouden omdat er wielrenners op het parcours waren. Maar het wachten duurde de Antwerpse dame veel te lang. “Na vijf minuten ben ik uitgestapt en heb ik de dames gezegd dat ik darmproblemen heb en dringend naar het toilet moest. Maar in plaats van me te helpen en een toilet aan te bieden lachten ze me gewoon uit en lieten ze me nog twintig minuten wachten. Toen ben ik nog eens uitgestapt. Nog steeds wilden ze me niet doorlaten. Daarop ben ik inderdaad zelf doorgereden. Ik kon het letterlijk niet meer ophouden”, aldus de vrouw op de zitting.

De seingevers, die reglementair met alles in orde waren, noteerden de nummerplaat en dienden klacht in. Maar de politierechter in Sint-Niklaas toonde begrip en legde de dame een voorwaardelijke boete van 200 euro op.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus