Voetbal  2de Provinciale B  KVV Laarne-Kalken - Olsa Brakel B: 1-1

KVV Laarne-Kalken uitgeteld voor periodetitel, waterkansje voor Olsa Brakel B: “Botsten op sublieme doelman Vandenbossche”

Fabio Vandenbossche probeert thuisspeler Glenn Van Rijsselberghe het scoren te beletten.© Geert De Rycke

Laarne -

KVV Laarne-Kalken was zondag door de zege van Standaard Denderleeuw al uitgeschakeld voor de tweede periodetitel. Olsa Brakel B graaide op een diefje een punt mee op het veld van Laarne-Kalken, met dank aan een sublieme doelman Fabio Vandenbossche en behoudt zo een waterkans via de inhaalmatch tegen KWIK Eine.

Wim Redant

In een evenwichtige eerste helft zette Glenn Van Rijsselberghe de fusieclub op het kwartier op voorsprong. Tien minuten later raakte Olsa Brakel B een eerste keer aan de overzijde, maar dat leverde prompt de gelijkmaker op toen Jasper De Rijck een hoekschop tegen de netten werkte. Na rust drukte Laarne-Kalken de bezoekers met de rug tegen de muur wat resulteerde in een resem kansen. De bezoekende doelman Fabio Vandenbossche ranselde evenwel alle grote en kleine kansen uit zijn doelvlak. Na een fout op de na rust ingevallen Gilles De Ridder ging de bal op de stip, maar Van Den Bossche pareerde de strafschop van Stijn Robaeyst. De Ridder trof ook nog eens de deklat.

Wesley Van Audenaerde, coach van Laarne-Kalken, blikt terug met gemengde gevoelens. “We strandden op een sublieme doelman Vandenbossche, die de man van de match was. Daar moet je kunnen mee leven, maar we moeten de hand toch ook in eigen boezem steken. Tegen een tegenstrever van het gehalte van een piepjong Olsa Brakel B moet je op eigen terrein kunnen winnen als je de eindronde wil ambiëren. Door de zege van Standaard Denderleeuw gingen onze kansen op de tweede periodetitel sowieso al in rook op, maar we willen in het klassement graag voorin blijven meedraaien. In de tweede helft kozen we voor powerplay wat voldoende kansen opleverde.”

Op zoek naar nieuwe werkgever

Fabio Vandenbossche verlaat Olsa Brakel op het einde van het seizoen en gaf zijn visitekaartje af. De kers op de taart betekende een gestopte strafschop waarmee de Merchtemse doelman van Olsa niet aan zijn proefstuk toe is. “Ik pareerde dit seizoen al drie strafschoppen en zit aan drie op drie. Ik mag me stilaan een specialist noemen, niet? Bij Olsa Brakel wordt vastgehouden aan Jasper Otte en Lars Lenvain als eerste en tweede doelman. Bij Olsa Brakel B wil men jonge keepers uit de jeugd laten doorstromen zodat er voor mij geen plaats meer is. Ik ben 24 en wil graag als eerste keeper verder zoals bij Olsa Brakel B. Ik werd opgeleid bij Zulte Waregem en bij KV Mechelen haalde ik één keer het wedstrijdblad.”

Mogelijk kan Vandenbossche met Olsa B wel nog de eindronde in, al moet het voor de tweede periodetitel de inhaalmatch tegen Eine dan wel winnen met vier goals verschil.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus