Waarom er vanavond uit het niets plots drie (!) wedstrijden zijn in de Jupiler Pro League

© BELGA

Brute pech voor de enkelingen die elke minuut van de Jupiler Pro League live willen volgen. Komende vrijdag staan er met OH Leuven-Cercle Brugge, Club Brugge-Union en Eupen-KV Mechelen liefst drie wedstrijden op het programma. Dat is hoogst uitzonderlijk – normaal worden de competitiematchen zo veel mogelijk gespreid. Nu gebeurt dat dus niet, en dat is omdat dit weekend de laatste speeldag in de Challenger Pro League afgewerkt wordt.

Pieter-Jan Calcoen

De duels van de Challenger Pro League zijn zaterdag grotendeels op hetzelfde moment om alles zo eerlijk mogelijk te laten verlopen, maar dat zorgt voor een heuse organisatie. Twee voorbeelden: er moeten voldoende scheidsrechters zijn en de rechtenhouder moet alles gebolwerkt krijgen. Om onder meer die diensten te ontlasten, zijn er dus al drie wedstrijden op vrijdagavond.

Het belooft een spannende slotspeeldag te worden in de Challenger Pro League. RWDM, Beveren, Beerschot en Club NXT zijn al zeker van deelname aan de Promotion Play-offs. Voor de overige twee plaatsen gaat het tussen Lierse Kempenzonen, Lommel SK, RSCA Futures en SK Deinze. Alleen de kampioen promoveert.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Video

Meest gelezen uit de buurt