Voetbal 2de afdeling VV A KRC Harelbeke

Jaan Vanwildemeersch kan leven met gelijkspel van KRC Harelbeke tegen Dikkelvenne: “In onze situatie is elk punt welkom”

Kapitein Charles Noppe scoorde de gelijkmaker tegen Dikkelvenne.© Bart Vandenbroucke

KRC Harelbeke maakte zaterdagavond met een 1-1-gelijkspel een einde aan de zegereeks van Dikkelvenne. De Ratten mochten tevreden zijn met het punt, maar zullen zondag in Zelzate toch beter moeten spelen om opnieuw kans te maken op puntengewin. De situatie onderaan de rangschikking blijft intussen heel spannend.

Jan Depoortere

Dikkelvenne kwam op voorsprong in Harelbeke, maar net voor de rust lukte Charles Noppe de gelijkmaker. In de tweede helft leden beide ploegen al te vaak balverlies en werd er niet meer gescoord. “We puurden het maximale uit deze wedstrijd”, oordeelde trainer Bruno Derveaux. “Akkoord, in onze situatie is een punt te weinig, maar na de rust schiepen we geen kansen meer om aanspraak te kunnen maken op meer. Dikkelvenne beschikt over heel wat voetballende kwaliteit, terwijl wij het moeten hebben van onze strijdlust en mentaliteit. We pakten 4 op 6 en werken verder aan het vertrouwen.”

Jaan Vanwildemeersch leek niet ontevreden over het 1-1-gelijkspel. “We wisten dat Dikkelvenne tactisch zeer goed en fysiek heel sterk is, maar we waren daar goed op voorbereid. Onze start was goed, maar we vielen terug en kenden enkele moeilijke minuten. Gelukkig overleefden we. Foutjes van ploegmaats werden telkens wel opgevangen. De achterstand kwam er na een mooie actie van Dikkelvenne, goed afgewerkt. Niettemin was onze reactie goed, met het tegendoelpunt van Noppe als beloning. We creëerden in de eerste helft toch enkele kansen via de flanken. Ik vond dat het alle kanten uit kon.”

“Het spreekt vanzelf dat in onze situatie elk punt welkom is”, aldus Vanwildemeersch. “Onze mentaliteit is enorm goed en we gaan voluit voor onze kansen. Dat betekent dat we in staat moeten zijn om punten te blijven pakken, ook zondag in Zelzate. Het zit al twee weken vrij goed en in de afwerking zijn we efficiënter geworden. Ik blijf geloven in de goede afloop en onze redding.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt