Organisatoren van Achter Glas zoeken opvolgers voor hun evenement

Komt er nog een elfde editie van Achter Glas?© RR

Hove -

Het organisatieteam van Achter Glas in Hove houdt donderdag een infoavond om nieuw bloed aan te spreken. Het tweejaarlijkse evenement wordt sinds 2005 door bewoners van de Mortselsesteenweg georganiseerd.

Achter Glas begon achttien jaar geleden om tijdens de donkere winterse dagen licht te brengen in de straat. Vanachter de ramen van de buren stelden om de twee jaar een dertigtal kunstenaars hun werk tentoon waar voorbijgangers het konden bekijken.

De tiende editie van eind 2022 werd zelfs aan een wandel- en fietsroute door de gemeente gekoppeld. Nu blijkt dat het organiserende team deze uitgebreide editie als mooi hoogtepunt te zien om te stoppen.

Nieuw team

“De huidige generatie draait al mee sinds 2005 en het is wel geweest. We wilden stoppen op een hoogtepunt, maar we zouden ook graag hebben dat het initiatief blijft bestaan. In een dorp als Hove mag altijd wel wat meer cultuur georganiseerd worden, en dan liefst op een originele en zo laagdrempelig mogelijke aanpak. Daarom zoeken wij een nieuw team van inwoners die dit wil overnemen. Uiteraard blijven wij bereid om hen bij te staan met onze ervaring, met goede raad en zelfs met praktische hulp achter de schermen”, geeft Eric Platteau van Achter Glas mee.

Of er nog een elfde editie komt, hangt nu van de Hovenaren af. Om geïnteresseerde inwoners aan te spreken, wordt donderdag in de Markgraaf om 20u een infomoment gehouden. (fisp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus