Vrouwenvoetbal Super League SV Zulte Waregem

Kenny Engels doet met Essevee door verlies op Club YLA slechte zaak in strijd om Play-Off 1: “Onze progressie moet zich dringend vertalen in puntenwinst”

Myriam Benlazar schermt de bal af voor Ludmila Matavkova.© Bart Vandenbroucke

De kansen op deelname aan Play-Off 1 kregen voor Zulte Waregem een flinke knauw na het 1-0-verlies in de derby tegen Club YLA. Coach Kenny Engels zag hoe een evenwichtige wedstrijd werd beslist met een tegengoal net voor rust. Veel tijd om bij de nederlaag stil te staan is er niet, woensdag wacht immers al de inhaalmatch tegen Standard.

Timmy Vanecke 

De opdracht voor Essevee was duidelijk. Op het veld van Club YLA moest minstens een gelijkspel geraapt worden om in het spoor van AA Gent te blijven en de kansen op deelname aan Play-Off 1 te vrijwaren. “In het eerste kwartier was er te veel ruimte tussen onze linies, waar Club gretig van gebruik maakte om kansen te creëren”, blikt Kenny Engels terug. “We herstelden het evenwicht en leken de zaken onder controle te hebben, maar net voor rust leidde vermijdbaar balverlies bij ons alsnog de openingsgoal voor blauwzwart in. In de kleedkamer was het vooral zaak om de kopjes weer omhoog te krijgen met het oog op de tweede helft. Dat lukte vrij aardig, je voelde dat er nog veel strijdvaardigheid in de ploeg zat. We slaagden erin om druk te creëren, maar de weinige kansen die we afdwongen, konden we jammer genoeg niet benutten. Op basis van de volledige wedstrijd kan Club YLA de overwinning wel verdiend noemen, maar op voetballend vlak zag ik toch weinig verschil.”

Dat het stilaan money time is voor Essevee, hoef je Kenny Engels niet te vertellen. Met twee wedstrijden minder op de teller bedraagt de achterstand op de zesde in de stand, AA Gent, al vijf punten. Deze week wacht een dubbele confrontatie met Standard Luik. “De match uit de heenronde werd bij een 2-0-achterstand door de dichte mist gestaakt. Woensdag wordt de match volledig herspeeld, wat ons toch weer een nieuwe kans biedt. De Rouches zijn een zeer moeilijk te bespelen tegenstander, die het vooral moet hebben van hun sterk collectief en duelkracht. Zelf kunnen wij wel elke week verkondigen dat we progressie boeken, maar als we alsnog Play-Off 1 willen halen, zal die progressie zich nu dringend moeten vertalen in puntenwinst.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus