Zeker achttien doden bij twee aanvallen in Burkina Faso

Archiefbeeld.© AFP

Bij twee aanvallen van vermoedelijke jihadisten in het noorden en oosten van Burkina Faso zijn zaterdag zeker twaalf burgers en zes soldaten gedood. Dat hebben lokale veiligheidsbronnen zondag bevestigd.

Bron: BELGA

“Zaterdagnamiddag hebben gewapende mannen Bani aangevallen”, zei een inwoner van de gemeente op ongeveer veertig kilometer van de stad Dori. Volgens een buurtbewoner zijn twaalf mensen gedood. Een andere getuige sprak over dertien doden. Een veiligheidsbron bevestigde de aanval en sprak over “een zwaar dodental”, zonder een cijfer te noemen.

De eerste bewoner zei dat de schutters het politiebureau, het gemeentehuis en een school beschoten. Ook huizen en een moskee zouden geraakt zijn voordat het leger en de veiligheidstroepen konden reageren.

De tweede getuige zei dat het ging om mannen op motoren. De dodentol zal volgens hem waarschijnlijk nog stijgen omdat er nog mensen vermist en gewond zijn.

Soldaten gedood met bom

Nog zaterdag werden volgens veiligheidsbronnen in het oosten zes soldaten gedood met een geïmproviseerde bom.

Burkina Faso, waar in 2022 twee staatsgrepen plaatsvonden, gaat sinds 2015 gebukt onder een spiraal van jihadistisch geweld dat enkele jaren eerder begon in buurland Mali.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer