Voetbal  2de provinciale A  Asse-Zellik - Beersel-Drogenbos 3-2

“We zijn op karakter blijven knokken en dat heeft geloond”, Asse-Zellik van Andreas Di Mascio pakt na sterke remonte dan toch periodetitel

Asse-Zellik-spelers Vincent Pottie en Andreas Di Mascio zetten de achtervolging op Arnau Thibaut van Beersel-Drogenbos.© Kms

Na een uur keek Asse-Zellik zondag tegen Beersel-Drogenbos nog tegen een 0-2-achterstand aan, maar de thuisploeg zette de scheve situatie grandioos recht en mocht met een rapport van 24 op 30 dan toch de tweede periodetitel vieren. De fusieclub nestelt zich bovendien ook in het spoor van de titeltenoren Kraainem en Hoeilaart, die zeker nog niet buiten schot zijn.

Wim Redant

Beersel-Drogenbos overvleugelde de thuisploeg voor rust. Ismaël Daoud kreeg een eerste wenkende kans nog niet tegen de netten, maar bij een nieuw gevaarlijk standje werd de bal tot twee keer toe afgeblokt, tot Daoud het leer dan toch tegen de touwen dropte. Vlak na rust zette Jan Cannaerts Beersel-Drogenbos helemaal op rozen met de 0-2. In Asse sijpelde op dat moment het nieuws door dat ook concurrent Hoeilaart op achterstand stond, maar de thuisploeg schakelde niettemin een versnelling hoger en Basongo Moussa zorgde met een heerlijke volley voor de aansluitingstreffer. Andrea Di Mascio zette Asse-Zellik vervolgens in vuur en vlam met een heerlijke vrijschop. In de voorlaatste minuut ging de bal ook nog op de stip na handspel en Geoffrey Cabeke bezorgde de thuisploeg mathematische zekerheid over het veroveren van de tweede periodetitel. Het feestje kon van start gaan.

Meer ontspannen

Andreas Di Mascio ruilde Wemmel voor Asse-Zellik, waar hij meteen uitgroeide tot een sleutelspeler. “Mijn transfer naar Asse was de beste keuze in mijn hele carrière”, zegt de doelpuntenmaker. “Ik ben hier in een schitterende groep terechtgekomen. Sportief manager Kris Thielemans heeft een magnifieke ploeg samengesteld. Iedereen trekt aan hetzelfde zeel en coach Xavier De Groote zorgt voor uitstekende trainingen. Ondanks onze achterstand zijn we op karakter blijven knokken. We grepen Beersel-Drogenbos na rust bij het nekvel en hebben onze prooi niet meer gelost. Kraainem, Hoeilaart en Beersel-Drogenbos werden voor het seizoen als de grote drie beschouwd, maar stilaan mogen we met Asse-Zellik mee aan de tafel gaan zitten. Nu we een eindrondeticket op zak kunnen hebben, kunnen we voortaan meer ontspannen spelen. Dat kan helpen om nog een verlengstuk te breien aan onze reeks van tien wedstrijden op rij zonder nederlaag.”

In het verliezende kamp kon coach Stef Vansintjan de nederlaag relativeren. “Als promovendus is de eindronde geen must”, sprak Vansintjan. “Ik noem Asse-Zellik al langer de best combinerende ploeg van de reeks, maar na onze sterke prestatie hier hadden we wel beter verdiend.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus