Nieuw educatief natuurpad met houten bosdiertjes langs Risschotse Loop

Stapstenen en klautertouwen langs de Risschotse Loop.© kma

Zoersel -

Regionaal Landschap De Voorkempen maakte met steun van de Provincie een avonturenpad voor kinderen aan de rand van het Zoerselbos. Het pad is een kleine kilometer lang en vertrekt aan de picknickbank op het kruispunt Hallebaan-Antwerpsedreef.

Aan de Risschotse Loop werden enkele natuurlijke speelelementen gemaakt met loopbalken en stelten. Er staan ook een bijenhotel en nestkasten voor vogels en vleermuizen. Daarna kan je op stap in het bos naast de Risschotse Loop, een onbekender stukje natuur omdat alle wandelaars meestal aan de overzijde hun wandeling starten richting Zoerselbos.

Onderweg kunnen wandelaars op zoek naar houten bosdieren.© kma

Onderweg kunnen kinderen naar vijf houten bosdieren zoeken. Bij elk bosdier is een QR-code met een raadsel of uitleg op kindermaat over het dier in kwestie. Je moet op zoek naar een reiger, specht, vlinder, eekhoorn en konijn. De tocht slingert door bospaadjes. Goed naar boven kijken is de boodschap want de meeste dieren zitten hoog op takken. Bij de eekhoorn was de QR-code zondag vermist.

De natuureducatieve wandeling is in elk geval een leuke aanvulling op het Zoerselbos. De herinrichting hier past binnen het project ‘Buurtstroom’: overstromingsgebieden de ruimte geven die ze verdienen en zo ook onze voeten en huizen droog houden.  kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus