Voetbal 2de Provinciale B VC Ardooie - Dosko Beveren 2-2

Sven Lugghe met twee doelpunten van goudwaarde voor Dosko Beveren in derby tegen VC Ardooie: “Met Dosko komt het allemaal goed, maak je geen zorgen”

Sven Lugghe (links) scoorde twee keer voor Dosko Beveren, Lennert Van De Putte trof één keer raak voor Ardooie.© Bart Vandenbroucke

ARDOOIE/ROESELARE -

De derby tussen VC Ardooie en Dosko Beveren ligt volgens thuistrainer Pieter-Jan Ghyselen altijd gevoelig en lokte best wat kijkers. De bezoekende spits Sven Lugghe was opgezet met zijn twee goals die het 2-2-gelijkspel garandeerden.

Benny Lingier

Na de 4-0-winst tegen FC Heist verdubbelt SV Bredene de kloof als leider tot vier punten. Ardooie moet Jong Male naast zich dulden op rang twee. “Dosko probeerde het vooral met constante lange ballen richting hun spits Yentl Tanghe, in de hoop dat die bal één keer goed zou vallen”, opperde Ardooie-keeper Brent Callewaert. “Die tactiek kende na de rust succes met het kopbaldoelpunt van Sven Lugghe. Ik kan me verzoenen met het gelijkspel en we zijn tevreden dat we een punt thuis hielden. De eindronde is al binnen. We zien wel waar het schip strandt, maar niemand maakt zich grote illusies. Het was altijd onze filosofie om het zo ver mogelijk te schoppen. Zondag voetballen we opnieuw thuis tegen Lichtervelde, weer zo’n moeilijke match met een vurig derbytintje.”

Elk punt van tel

“In onze situatie is elk punt van tel”, wist Tim Langeraet, T1 van Dosko Beveren. “De thuisploeg kwam 1-0 voor na een owngoal van Karel Van De Walle. Sven Lugghe maakte gelijk, maar net voor halfweg zette Lennert Van De Putte de thuisploeg opnieuw op voorsprong. In de tweede periode leverden we het betere voetbal en op aangeven van Jarne Delombaere werd het knap 2-2 door een tweede treffer van Sven.”

Sven Lugghe (26) bracht zijn complete jeugd bij Dosko door, op twee jaar Oostnieuwkerke na. “Sinds mijn zestiende sta ik in de eerste ploeg”, zegt Lugghe. “Scoren is altijd leuk en als dat een tijdje geleden is, zoals in mijn geval, geeft je dat een geweldig gevoel.”

Na vijf seizoenen bij Dosko trekt Lugghe er echter de deur dicht. “Ik keer terug naar Oostnieuwkerke. In het slechtste geval blijf ik in dezelfde reeks voetballen, maar ik voelde gewoon dat ik nieuwe impulsen nodig had. Dat is de enige reden en mijn motivatie voor de terugkeer naar Oostnieuwkerke. Als 26-jarige ben ik niet van plan om binnenkort al af te haken. Met Dosko komt het allemaal goed, maak je geen zorgen. Volgende week gaan we thuis voluit tegen Dosko Kanegem, dat met 0-1 verloor van Koekelare. De drie punten zouden we echt verdienen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus