Bestel plantenpakketten voor biologische bij-vriendelijk tuin via Zandhoven Natuurlijk, Plantencentrum Mampay start met speciale ecohoek

© ies

Zandhoven, Ranst, Schilde, Zoersel -

Met de eerste zon en blauwe lucht, begint het ook weer te kriebelen om in de tuin te werken. Zandhoven Natuurlijk houdt een voorjaarsactie in Zandhoven, Ranst, Zoersel en Schilde, waarbij je bij-vriendelijke plantenpakketten met meerjarige inheemse biologische planten kan aankopen.

Nog tot 12 maart kan je bij-vriendelijke biologische vaste planten met ook bloemenzaad en kruiden voor een klimaatbestendige en biodiverse tuin in Zandhoven, Ranst, Schilde en Zoersel aankopen via Zandhoven Natuurlijk.

De aangeboden pakketten vaste planten bieden de zomer lang tot het najaar voedsel voor bijen en andere insecten. Als je deze planten combineert met het bomenaanbod van het najaar, biedt je tuin het hele jaar voedsel. Bovendien creëer je een plek waar het goed is voor iedereen: een paradijs voor kinderen, dieren, jezelf maar ook voor het veranderende klimaat. De planten zijn aangepast aan onze lokale omstandigheden en zijn per kleur samengesteld.

Bestellen kan via zandhovennatuurlijk.be. Waar afhalen? Zaterdag 1 april van 9u tot 12u in Ranst, Zandhoven en Zoersel. De afhaalplaatsen zijn Oerbloemen, Heidestraat 74, Emblem, Plantencentrum Mampay, Herentalsebaan 59, Viersel, gemeentelijke Basisschool Beuk&Noot, Ter Beuken 1, Sint-Antonius. Zondag 7 mei vanaf 13u in Schilde is er in de Dodoenstuin in Schilde aan De Pont 45 ook een afhaalmoment.

Voorts staat er nog voorjaarscursus Start to Bee aan te komen op zaterdagen 4, 11 en 25 maart of 1 april in Ranst bij Karen Meeuwissen van Oerbloemen vzw.

Zaterdag 5 maart in Schilde leidt expert Mieke Vanderhaeghen geïnteresseerden rond in de demotuin van Dodoens. Van 15u tot 17u vertelt ze er alles over de planten en bloemen die in de pakketten van de voorjaarsactie zitten.

Op zondag 14 mei organiseert Zandhoven Natuurlijk Fietsival, de tweede editie van het duurzaamheidsfestival. Ditmaal wordt het een groots vrienden-buren-familiegebeuren op wielen doorheen alle dorpen van Zandhoven. Wie wil deelnemen met een demo of een standje of een interessante workshop wil geven, kan dit signaleren voor 1 maart bij kathleen@zandhovennatuurlijk.be.

Leuk om weten: Tuincentrum Mampay in Viersel start met ecohoek ‘Zandhoven Natuurlijk’, waar 35 biologische streekeigen inheemse planten een plek vinden. Zorgvuldig geselecteerd door een plaatselijke teler.

© kma

kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus