Manon De Roey finisht meteen in top tien op Kenya Ladies Open

© Getty Images

Op het Kenya Ladies Open, de opener van de Ladies European Tour, pakte Manon De Roey de negende plaats. Nicolas Colsaerts, in actie op DP World Tour, eindigde als 48ste op het Ras Al Khaimah Championship.

Christian Ceuterick

Na een mindere derde dag in 81 slagen (+8), herpakte Manon De Roey zich volledig op de slotdag van het Kenya Ladies Open. De 31-jarige golfster uit Schilde pakte voor de tweede maal uit met een bogeyloze ronde. Op hole 10, 11 en 12 putte de nummer één van de Belgische golfsters birdies weg om uit te komen op een dagscore van 70 slagen (-3). Na 72 holes totaliseerde De Roey een totaal van +3 en houdt er een check van 6.300 euro aan over.

Ook Nicolas Colsaerts kende eenzelfde scenario op het Ras Al Khaimah Championship als De Roey. Zijn slotronde in 69 slagen (-3) telde zes slagen minder dan daags voordien. De 40-jarige Brusselaar leek op weg naar een bogeyloze kaart met birdies op hole 3, 5, 8 en 10. Op zijn voorlaatste hole liep het nummer 1048 van de wereldranglijst tegen zijn enigste bogey aan. Met zijn totaal van -4 parkeerde Colsaerts zich op de gedeelde 48ste plaats wat nog goed is voor een prijzengeld van 8.257,62 euro. In de “Race To Dubai”, de verdienerslijst van de DP World Tour, klimt Colsaerts 32 plaatsen op naar positie 188.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen