Voetbal 2de afdeling VV B SK Londerzeel

Londerzeel van Mateo Siebens klungelt zich een ongeluk tegen Lebbeke: “Nu zitten we echt in de gevarenzone”

Mateo Siebens (zwart) kopt de bal richting Lebbeeks doel.© Kms

SK Londerzeel ging zondag met 2-3 onderuit tegen Lebbeke en zal nu echt moeten knokken tegen de degradatie. Voor de tweede keer dit seizoen liep het mis tegen staartploeg Lebbeke.

Peter Nys

“Nul op zes tegen een ploeg die al heel het seizoen onderin staat”, besefte Mateo Siebens, een van de beteren bij de thuisploeg. “Dit valt niet goed te praten. We doen het al een heel seizoen slecht tegen clubs die onderin geklasseerd staan. Tegen KFC Turnhout pakten we ook slechts één op zes. Dat is behoorlijk frustrerend.”

Londerzeel kwam tegen Lebbeke op een 0-3-achterstand en leek dan pas wakker te schieten. “Na de 0-3 zijn we voluit beginnen aan te vallen en als de match tien minuten langer duurt, winnen we misschien nog. Maar goed, daar koop je natuurlijk niks mee. Dit is een nederlaag die we volledig aan onszelf te danken hebben. Lebbeke had ook echt wel het geluk aan zijn kant. De eerste twee doelpunten zijn van die klutsballen die goed vallen voor hen en de derde kwam er op de counter, omdat wij al volop risico’s aan het nemen waren. Maar nogmaals: dat praat het niet goed. Dit was zo’n match waarin we afstand hadden kunnen nemen van de gevarenzone, terwijl we er nu weer middenin zitten. Op deze manier gaan het nog behoorlijk spannende maanden worden.”

Eerst trainer, dan transfers

Siebens tekende als een van de eerste spelers bij voor volgend seizoen. “Ik voel me hier goed en het is dicht bij huis. Al zou ik uiteraard liever geen reeks lager gaan voetballen, het zou dus wel mooi zijn mocht iedereen zich de komende drie maanden nog dubbel plooien om het behoud te verzekeren. Of ik garanties gekregen heb naar volgend seizoen toe? Neen, die heb ik ook niet gevraagd, omdat ik ervan uit ga dat de club ambitieus genoeg blijft. Er zijn inderdaad al veel vertrekkers, maar dat hoeft geen nadeel te zijn. Als er goeie transfers worden gedaan, kan je met een flink vernieuwde kern eveneens resultaten halen. Ik denk dat het bestuur eerst een trainer wil aanstellen, zodat die wat inspraak krijgt in het transferbeleid. Dat zijn zorgen voor later. We moeten ons nu echt gaan herpakken en matchen beginnen te winnen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus