Voetbal 1ste Nationale  KVK Ninove - Patro Eisden 0-2

Ninove van Alan Haydock legt leider Patro het vuur aan de schenen: “Details beslisten de wedstrijd en helaas zat het opnieuw niet mee”

Mehdi Bounou (Patro Eisden) zit Grancea Florin (KVK Ninove) op de hielen.© Gregory Van Gansen

Ninove -

Ninove legde leider Patro Eisden het vuur aan de schenen, maar zakt weg naar de voorlaatste plaats door de overwinning van Hoogstraten. Een week na het debuut van Joran Jacobs stond ook de herstelde Hasan Ozcan een eerste keer aan de aftrap bij de Wortelclub.

Wim Redant

In de openingsminuut kwam Ninove ei zo na op voorsprong. Straetman zette een actie op waarna Bael de bal vanop de flank voor doel bracht waar Straetman een voetje te kort kwam. Aan de overzijde strandde Valcke na een te late interceptie van Geenens op een voetreflex van thuisportier Van Den Noortgaete.

Na een verlengde vrijschop van Mehanovic werd de goal afgevlagd, maar een minuut later was het wel prijs. Na een redding van de thuiskeeper kopte De Backer de bal in de voeten van Pietermaat en die liet de netten trillen. Bouzian tilde een vrijschop van Straetman over de kooi. Van Den Noortgaete ontzette een vrijschop van Kis waarna hij met de voet de poging van Mehanovic keerde. Een voorzet-schot van Straetman zeilde naast.

Na rust sneed Bamona naar binnen wat een corner opleverde die door Bounou rechtstreeks op de deklat werd getrapt. Dijkhuizen kopte een hoekschop naast. Bael kopte een voorzet van Deryck raak, maar de lijnrechter verstoord het feestje. De bedrijvige Mehanovic viseerde de paal en strandde ook eens op de thuisgoalie na een slechte terugspeelbal van Straetman. De Backer kopte een vrijschop door naar Luca Polizzi die met de gelijkmaker flirtte. De Eisdense doelman Belin beroerde de bal buiten de zestien met de handen, maar de fout bleef onbestraft en op de counter maakte Bamona het af.

Cruciaal tweeluik

Coach Alan Haydock was tevreden over de vertoonde mentaliteit. “Ik kan mijn spelers niets verwijten”, vertelt de trainer. “Details beslisten de wedstrijd en helaas zat het opnieuw niet mee. Zo weigerde de ref ons een vrijschop die ons de 1-1 kon opleveren. Dat punt zou niet eens gestolen zijn. Ik zag een sterk debuut van Ozcan terwijl Jacobs bevestigde. We maken ons op voor een cruciaal tweeluik met Mandel uit en Hoogstraten thuis. Het is wel jammer dat we op Mandel de geschorste Steve Bael missen. Menco Deryck zette wel een sterke invalbeurt neer.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt