Basketbal BNXT League Limburg United - Filou Oostende 75-82

Filou Oostende tankt vertrouwen in aanloop naar tweeluik tegen concurrent Antwerp Giants: “Ondanks blessures toch knappe wedstrijd met onze jongeren”

Oostendenaar Vrenz Bleijenbergh  dribbelt voorbij Maxime De Zeeuw.© BELGA

OOSTENDE -

Na een pittige zege in een volle zaal te Hasselt versterkt Filou Oostende zijn kansen op de polepositie in de BNXT League. Er wachten de Zeekapiteins nog twee duels tegen Antwerp Giants en één tegen Bergen in deze nationale fase.

Peter Rossel

Bij Limburg United ontbrak naast Vanderhoydonck, Lambot en Dammen ook topschutter Delalieux. Ook Oostende kwam zonder Djordjevic, Thurman, Buysse en Bratanovic niet voltallig aan de opworp.

“Voor de supporters was het een schitterende match maar dat was niet zo voor de coach van Limburg Ray Westphalen en mezelf”, merkt coach Dario Gjergja op. Spanning heerste inderdaad in de Alverberg te Hasselt. “In de eerste helft moesten we een ruimere voorsprong uitgediept hebben. Door balverliezen en andere stommiteiten lieten we onze voorsprong smelten. In het derde kwart was Limburg United fysiek heel sterk. Ze wilden duidelijk iets realiseren aan de hand van offensieve rebounds en zo dwongen ze heel veel tweedekansshots af. Het was wel cruciaal om terug aan te sluiten na drie kwarts. In de drie laatste minuten van de wedstrijd begonnen we eindelijk wat wijzer te basketten.” Zowel Limburg als Oostende mist veel spelers door blessures. “Toch brachten we met jongeren in beide teams samen een knappe wedstrijd. Ik ben dan ook tevreden dat we deze overwinning binnenhaalden”, zegt Gjergja.

Met 21 punten aan 72,2 % (6 op 6 tweepunters, 1 op 3 bommen en 6 op 8 vrijworpen), 9 rebounds en 3 assists haalde Vrenz Bleijenbergh de beste computerevaluatie van alle Oostendenaars. Ook kapitein Pierre-Antoine Gillet zette opnieuw een heel keurige prestatie neer met 17 punten (3 op 3 tweepunters, 3 op 8 driepunters en 2 op 2 vrijworpen) aan 61,5 %, 2 rebounds en 1 assist. Keye van der Vuurst deelde in dit duel negen assists uit. Ozzy Massey en Maarten Vandenbossche behoorden ook tot de wedstrijdselectie maar speelden niet.

Zondagnamiddag 12 februari ontvangt Filou Oostende in de eigen COREtec Dôme Antwerp Giants.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt