Mads Pedersen wint afsluitende tijdrit Ster van Bessèges, Arnaud De Lie eerste Belg: “Ik heb mezelf deze week ook verbaasd”

Mads Pedersen (Trek-Segafredo) heeft zondag de afsluitende tijdrit in de 53e Ster van Bessèges-Tour du Gard (cat. 2.1)  op zijn naam geschreven. De 27-jarige Deen klokte na het 10,6 kilometer lange traject, met start en aankomst in Alès, af in een tijd van 15:25. De Britten Joshua Tarling en Ben Tulett, teamgenoten bij INEOs grenadiers, werden respectievelijk tweede en derde op zeven en tien seconden.

Bron: BELGA

Neilson Powless (EF Education-EasyPost) is de eindwinnaar. De 26-jarige Amerikaan reed de tijdrit vijf seconden sneller dan Mattias Skjelmose en dat volstond net om de Deen in extremis de eindzege af te snoepen. In de eindstand heeft Powless één seconde voor op Skjelmose. De Fransman Pierre Latour is op twaalf seconden derde. Arnaud De Lie, winnaar van de eerste en de derde rit, is met een zevende plaats op 2:04 beste Belg.

De tijd van de Brit Simon Carr, als eerste gestart, bleef een hele tijd op het bord staan tot Mads Pedersen er 49 seconden vanaf deed.  Carr zou nog naar de vijftiende plaats zakken, maar aan de tijd van Pedersen kwam niemand meer. Dylan Teuns, eerder deze week nog ten val gekomen, klokte af na 16:28 en was met een 25e plaats beste Belg in de rituitslag. Skjelmose startte als allerlaatste in de rode leiderstrui, maar moes dat kleinood nog afstaan. Op de erelijst volgt Powless de Fransman Benjamin Thomas op.

“Dit was slechts mijn tweede tijdrit bij de profs, maar we hadden deze tot in de puntjes voorbereid met als doel de best mogelijke tijd neer te zetten. Ondanks dat het niet mijn specialiteit is denk ik dat we in onze opzet geslaagd zijn. Ik ben tevreden met mijn prestatie”, aldus De Lie.”

“Het oorspronkelijke doel van deze week was om één etappe te winnen. De twee ritzeges, puntentrui en een zevende plek in de eindstand hebben me ook verbaasd. Ik mag zeggen dat dit een buitengewone prestatie was aangezien het parcours, met vooral de steile beklimmingen van de Mont Bouquet, niet meteen op mijn lijf was geschreven. Ik kan het niet genoeg herhalen, maar dit was ook niet mogelijk geweest zonder een sterke Lotto Dstny-ploeg die me perfect heeft ondersteund. We kennen een sterke start van het jaar en willen die ook doortrekken.”

© PRESSE SPORTS

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Video

Meest gelezen uit de buurt