Brakel viert drie dagen carnaval

© edp

Brakel -

De Brakelaars kwamen zaterdag massaal buiten voor de jaarlijkse carnavalsstoet. Ze zagen 27 groepen de revue passeren.

Eric De Pessemier

Voor de eerste keer was de feesttent al op vrijdag geopend. In plaats van de sleuteloverhandiging in het gemeentehuis te laten plaatsvinden, kwamen burgemeester en schepenen naar de tent. Eerst mochten Prins Carnaval Tommy Van Haezevelde en Prinses Carnaval Debby De Temmerman zich mochten aan het publiek voorstellen tijdens de aanstellingsshow. Burgemeester Stefaan Devleeschouwer (Open VLD) overhandigde vervolgens met plezier de sleutel van de Brakelse schatkist aan het prinsenpaar. Het werd de start van drie dolle dagen caranvalsplezier.

Op zaterdag zetten maar liefst 27 carnavalsverenigingen hun beste beentje voor. Samen waren ze goed voor 435 carnavalisten. Een meer dan geslaagde tiende editie voor het carnavalscomité Brakel. Zij zagen dat Brakel het carnaval nog steeds omarmt. Bij de groepen van 1 tot 4 personen kaapte de Zottegemse Carnavalsraad de eerste prijs weg. In de ’grotere’ categorieën wonnen de Stuikers, de Djokers en de Spetsers. De Broakelse Bollies waren de besten onder de Brakelse groepen. En die durfden het aan om op de actualiteit te spelen. Zo vielen Zelenski en Poetin in elkaars armen en sloten ze vrede. Ook de malaise in de kinderopvang kwam aan bod.

(lees verder onder de foto)

Burgemeester Stefaan Devleeschouwer (Open VLD) overhandigde met plezier de sleutel van de Brakelse schatkist aan het prinsenpaar.© edp

Na de stoet verplaatste het middelpunt van het carnavalsgebeuren naar de feesttent op de Markt, waar meerdere dj’s voor de nodige ambiancemuziek zorgden. Sommigen hadden zondagochtend hun bed nog niet gezien en konden rechtstreeks naar het kindercarnaval. De jeugd was ook zaterdag al vertegenwoordigd met onder meer jeugdprins Wout en tal van peuters bij de grotere carnavalsverenigingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus