Ook laatste overgebleven ‘stagiair’ verzaakt aan lidmaatschap in Raad der Bommels: “Snel bijschaven, zodat twijfelaars geen slachtoffer meer worden van herriestokers”

Bart Ghevaert is nu echt lid van de Raad der Bommels.© pma

Ronse -

Op het jaarlijkse banket van de Bommels in Ronse treden doorgaans de nieuwe leden officieel toe. Van de vijf ‘stagiairs’ die drie jaar geleden kandidaat-lid werden, kregen er twee groen licht van het organisatiecomité. Zij daagden afgelopen zaterdag echter niet op. Tot ergernis van aftredend voorzitter Guy De Vos.

Peter Malaise

LEES OOK. Boel bij de Bommels: broodnodige verjonging gefnuikt door “persoonlijke vete”, en dan komt die fraudezaak er ook nog aan

Weinig reden tot feest, tijdens het jaarlijkse banket van de Bommels. Het is tegelijk een algemene vergadering en dus de plek om nieuwe leden aan te stellen. Die waren er dit jaar echter niet. Twee van de vijf stagiairs waren ‘goed’ bevonden om toe te treden, maar zaterdag kwam niemand opdagen. Voorzitter De Vos stak zijn ontgoocheling niet onder stoelen en banken.

“Ik wil iedereen wakker schudden. We hebben mooie Bommelsfeesten achter de rug, maar wat een bekroning moest worden voor de stagiairs, draait anders uit. Ze bleken niet allemaal uit het goede hout gesneden en sommigen gingen in de fout. Niemand is perfect, ook de ‘oudjes’ niet. En soms ontstaan er botsingen en wrijvingen. Als die dan in de openbaarheid komen, grijpen sommige doemdenkers naar de ‘asociale’ media om hun gal uit te spuwen. Vaak zonder de ware toedracht te kennen.”

“Echte Bommels laten elkaar niet los”

“We gaan alles wat gebeurd is grondig onderzoeken, zodat de waarheid aan het licht komt. Na corona dacht men dat alle aandacht moest gaan naar vernieuwing, zelfs ten koste van de oude kerntaken. Dat leidde tot botsingen tussen jong en oud. Er zal bijgeschaafd moeten worden om duidelijkheid te scheppen, zodat twijfelaars geen slachtoffer meer worden van herriestokers. We waken over onze Bommelsfeesten en dan laten echte Bommels elkaar niet los.”

Pas in juni volgt er een onderhoud tussen de bezorgde Bommelsverenigingen en de Raad. “Als ze dat eerder willen, moeten ze de hoogdringendheid vragen.”

Ereleden

Bart Ghevaert werd wél aan gesteld als nieuw lid van de Raad, maar alleen om dat de ridderslagen door corona pas zaterdag toegediend konden worden. Trouwe sponsors Philippe De Keyser en Filip Vandevijver werden dan weer tot erelid geslagen, net als Matthias en Franky Vercruysse.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus