Voetbal 3de Afdeling VV A Eendracht Aalter - FC Voorde-Appelterre 1-0

Michiel De Zutter pakt met Eendracht Aalter stuntzege tegen leider Voorde-Appelterre: “Dit zijn geen bonuspunten, ik wil tegen iedereen winnen”

Sam Janssens scoorde het winnende doelpunt voor Eendracht Aalter.© Marc Van Hecke

Aalter -

Eendracht Aalter is niet meer af te stoppen. De roodhemden leken half december een vogel voor de kat, maar pakten sindsdien vijf overwinningen op een rij. Afgelopen zaterdag werd op eigen veld met 1-0 van leider FC Voorde-Appelterre gewonnen.

Johan Polet

Eendracht Aalter liet in de eerste helft enkele fraaie kansen via Jens Hoornaert, Mathias Vercauteren en Sam Janssens onbenut. De leidersploeg kwam na de rust iets meer opzetten maar Sam Janssens scoorde aan de overzijde de beslissende treffer. Het was de vierde competitienederlaag in twintig matchen voor FC Voorde-Appelterre dat zeven opeenvolgende zeges had behaald.

“Het was een dik verdiende overwinning”, reageert een gelukkige coach Michiel De Zutter, die met Eendracht Aalter aan zijn vierde zege toe was. “We hebben onszelf in de eerste helft te weinig beloond. We plooiden na de rust iets te ver terug en zochten te vaak de moeilijkste oplossing. Ik hamer er bij mijn spelers altijd op om het simpel te houden. Onze doelman Benny Rogiest liet zich opnieuw op geen foutje betrappen en pakte met een clean sheet uit. Hij straalt veel vertrouwen uit en is een puntenpakker.”

“Ik beschouw deze zege niet als drie bonuspunten”, gaat de coach verder. “Ik wil tegen iedere reeksgenoot winnen. Ik had mijn spelers geen speciale boodschap meegegeven omdat we tegen de leidersploeg speelden. We hadden respect voor Voorde-Appelterre maar mochten terecht in onze winstkansen geloven. Ik focus me vooral op mijn eigen team en onze prestaties. We hebben bevestigd dat wij het iedereen moeilijk kunnen maken. We kunnen onze voet naast die van veel reeksgenoten zetten.”

“We deden in de rangschikking opnieuw een goede zaak maar de weg naar het behoud is nog lang”, geeft De Zutter nog mee. “De andere staartploegen beginnen zich ook fors te roeren. Het zal een felle strijd tot en met de laatste speeldag blijven. Ik geloof in een goede afloop maar we moeten hard blijven werken. Deze groep heeft voldoende maturiteit en ervaring om de voetjes op de grond te houden. We krijgen volgende zondag het bezoek van SV Anzegem dat in de top vijf staat. We gaan proberen een zesde zege op rij te behalen.”

“Onder niveau”

“Onze eerste helft was niet goed”, reageert coach Bart De Durpel van Voorde-Appelterre. “Er stak te weinig grinta en overtuiging in onze ploeg. Ik weet niet of wij in de eerste helft een strafschop werden onthouden. Ik stond te ver van die fase om daar een oordeel over te vellen. We pakten met een betere tweede helft uit. Michiel Lepage werd door de thuisdoelman van een doelpunt behouden, maar we haalden niet het niveau dat van ons mag worden verwacht.”

“We wisten dat we tegenover een ploeg kwamen die in een positieve flow zit”, vertelt De Durpel nog. “Eendracht Aalter is ten opzichte van de heenronde een andere ploeg geworden. Wij mogen ons niet te negatief opstellen. Hoe langer een zegereeks duurt, hoe dichterbij een nederlaag komt. We moeten de leerpunten uit deze wedstrijd naar aanstaande zondag meenemen. Ik verwacht van mijn groep een reactie in de thuismatch tegen KVE Drongen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt