Atletiek IFAM Meeting 

Jolien Boumkwo verbetert nationaal record: “Ik wil nuchter blijven maar Parijs blijft de ultieme droom”

Jolien Boumkwo wierp 17,24 meter in Gent, goed voor een nieuw nationaal record.© NDM

Gent -

Jolien Boumkwo was op de IFAM-meeting opnieuw aan het feest met de kogel. Bij haar eerste poging verbeterde de Gentse haar kersvers nationaal record naar 17,24 meter. Mariska Parewyck bracht haar besttijd op de 1500 meter naar 4’21”19.

Willy Goossens

“Natuurlijk moet ik realistisch blijven, maar het is nu toch de bedoeling om richting 18 meter te werken”, vertelde Boumkwo na afloop. “Ik geniet ook heel veel van mijn sport en hoop deze zomer voldoende gelegenheden te krijgen om in internationale meetings aan te treden. Want hoe dan ook blijven de Spelen in Parijs mijn ultieme droom.”

Ook Mariska Parewyck blijft vorderingen maken. De 34-jarige atlete van Eendracht Aalst finishte als vierde in de 1500 meter met opnieuw een persoonlijk record: 4’21”19. “Toch was ik niet echt tevreden, ik had een tikkeltje sneller verwacht”, klonk het. “Ik heb deze afstand blijkbaar nog niet echt onder de knie. Na zo’n duizend meter heb ik telkens weer het gevoel dat ik even loslaat om dan met een mooie finale uit te pakken. Verder is er ook nog de omschakeling van het veldlopen naar de indoorpiste die niet zo vanzelfsprekend is.”

Een nieuw Belgisch record was er ook voor junior Jaron De Vriese die in de 200-meterloop de vijf Nederlanders achter zich liet. De KASVO-atleet kreeg 21”22 achter zijn naam. Andreas De Lathauwer won het kogelstoten met een stevig nieuw persoonlijk record: 17,38 meter. 800-meterloper Tibo De Smet nam in het zog van tempomaker Dries Van Nieuwenhove meteen zijn verantwoordelijkheid op. Maar in de slotmeters werd de nationale recordhouder, die onderweg aangetikt werd, nog naar plaats drie verwezen in 1’47”63.

Het hoogspringen voor vrouwen ging naar Merel Maes, die bij haar tweede poging 1,83 meter haalde. In het voorprogramma was er het wederoptreden van Hanne Maudens. De 25-jarige atlete van Vlierzele Sportief, voor wie het na een moeilijke periode de eerste wedstrijd was sinds mei, klokte op de 400 meter 59”70 af.

Er werd ook gelopen voor de nationale titels in de aflossing 4 x 200 meter. Geen probleem alweer voor Racing Gent met Imke Vervaet, Cloë Van der Meulen, Laures Bauwens en Justine Goossens. Met een tijd van 1’37”31 bleef het viertal amper 34/100 van een seconde boven het nationaal record van drie jaar geleden. Startloopster Vervaet was donderdag nog aan het werk in Noorwegen, waar ze in 23”65 de finale van de 200 meter won. Voor AC Waasland werd het knap brons.

Video

Meest gelezen uit de buurt