Voetbal 1ste nationale KVK Tienen

Hannes Meeus houdt met Tienen puntje thuis tegen Heist: “We hebben duidelijk stappen gezet in vergelijking met de start van de competitie”

Aanvoerder Hannes Meeus werkte vrijdagavond thuis de bal weg tegen Heist.© Guy Meurs

Zij die vrijdagavond in het Bergéstadion van Tienen waren, mochten niet ontevreden huiswaarts keren. In de wedstrijd tegen Heist zaten zowat alle ingrediënten voor een aantrekkelijke partij. Goede combinaties, kansen aan beide kanten en spanning tot in de slotminuut. Aanvoerder en centrale verdediger Hannes Meeus kon zich na afloop ook wel vinden in het gelijkspel.

René Beelen

De wedstrijd hield de kijkers negentig minuten in de ban. Als de twee ploegen alle registers opentrekken en een overwinning nastreven, krijg je spektakel. KVK slikte een knullig doelpunt, waarbij keeper Sofian Bouzian slecht uittrapte. “Sofian is kritisch genoeg om te weten welke foutjes hij maakt”, zegt aanvoerder Hannes Meeus. “Gaat een keeper in de fout, wordt dat cash betaald.”

KVK stond zo bij de rust met 1-2 in het krijt, maar knokte met veel moed en overgave terug en dat leverde uiteindelijk met een doelpunt van Yvan Yagan, na een assist van Paolo Arrivas, een verdiend punt op. “We voetbalden tegen een Heist, dat twaalf keer ongeslagen was en dat betekent toch wat”, gaat Meeus verder. “Achteraf gezien zat er allicht iets meer in, maar met het gelijkspel mogen we uiteindelijk toch tevreden zijn. We hadden met 4-2 kunnen winnen, maar ook met 2-4 kunnen verliezen. We hebben ook wat pech gehad met een schot tegen de paal en tegen de lat van Arne Naudts. Maar ik zag hier een tegenstander die door die goede resultaten comfortabel en bevrijd voetbalde en ook met heel veel vertrouwen. Het eerste kwartier hadden we het wat moeilijk, maar dan hebben we het tempo opgepikt, met snel voetbal en met goede combinaties.”

Niet stoppen op zijn 34ste

“Qua instelling vergelijk ik dit Heist een beetje met onze ploeg. Het is iets efficiënter en dat niet alleen in de aanval, maar ook in de verdediging. Vandaar dat het ook meer punten telde dan wij. We proberen de opdrachten van onze coach Wouter Hias altijd zo goed mogelijk uit te voeren. Dat we de toppers in de reeks aankunnen, weten we. Vorige week bij leider Patro zou een punt niet gestolen geweest zijn. Ook tegen La Louvière en bij Luik moesten we niet onderdoen. We hebben duidelijk stappen vooruit gezet in vergelijking met de start van de competitie. Er zit inderdaad nog veel rek op en we maken zeker nog veel progressie. Met iets vlotter en efficiënter voetbal halen we dit seizoen ongetwijfeld nog veel punten”, is de overtuiging van Hannes, die eind vorige maand zijn 34ste verjaardag vierde. “Ik miste nog geen minuut en blijf hier nog verder voetballen. Ik zou niet weten waarom ik zou stoppen of op een lager niveau gaan voetballen. Ik kan het niveau nog aan, blijf ook blessurevrij en vind voetballen nog altijd heel leuk.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus