Basketbal  BNXT-League  Circus Brussels

DJ Laster leidt Brussels naar verrassende zege tegen versterkt Luik: “Deze overwinning geeft een boost waar we op kunnen verderbouwen”

DJ Laster (centraal) was vrijdag alomtegenwoordig en is hier niet af te stoppen door Luik-spelers Moussa Noterman en Bram Bogaerts.© Kms

Het staat nog altijd laatste, maar de hoop is weer levend voor Brussels na de derde zege van het seizoen. De troepen van coach Jean-Marc Jaumin, al heel het seizoen geplaagd door allerlei zaken, verrasten vrijdagavond Luik en wonnen met 82-77. Nog meer goed nieuws: Domagoj Proleta vierde zijn rentree.

Wim Redant

DJ Laster zette de toon in het eerste kwart dat eindigde op 30-22 en de basis bleek voor de verdienstelijke Brusselse zege tegen Luik, dat een metamorfose onderging na de financiële injectie sinds de Amerikaanse overname. De Amerikanen haalden bijvoorbeeld een hele rist nieuwe spelers naar Luik. Zo kwamen ze ook Kevin Tumba weghalen in Neder-Over-Heembeek.

Tegen dat new look Luik ontpopte DJ Laster zich tot de MVP van de wedstrijd, met vier rebounds en liefst 23 punten. De Amerikaan kroonde zich zo ook tot topschutter van de wedstrijd. “Op training konden we eindelijk oefenen met vijf tegen vijf en dat scheelt een slok op de borrel”, sprak DJ Laster. “Na rust kregen we het iets moeilijker, maar we hielden toch puik stand. Deze zege geeft ons een boost. Hier kunnen we op verderbouwen.”

Met Ferdinand Zylka moest die andere Brusselse sterkhouder onverwacht verstek geven. “Vorige week was Zylka geveld door een koortsaanval”, sprak coach Jean-Marc Jaumin. “Deze week kon onze Duitser de training hervatten en ik had hem er graag ook bij gehad, maar op de dag van de wedstrijd had hij plots felle hoofdpijn en in overleg met de medische staf lieten we hem aan de kant.”

Zoekende ploeg

Maar uiteindelijk had Jaumin zijn Duitser dus niet nodig om zijn ploeg te zien zegevieren. “Deze overwinning is een beloning voor de spelers en iedereen die met de club betrokken is. We werken al maandenlang keihard, maar konden dat wegens onvoorziene omstandigheden niet omzetten in resultaten. De terugkeer van Domagoj Proleta zorgt voor nieuwe mogelijkheden, al moeten we hem na zijn lange inactiviteit voorlopig voorzichtig brengen. Je ziet dat we met een volledige ploeg over meer creativiteit beschikken. Na rust kregen we het iets moeilijker, omdat meerdere spelers pas weer inzetbaar zijn en zowel matchritme als automatismen ontbreken. We zijn nog een ploeg die nog wat naar zichzelf zoekt. Daarom doet deze zege net zoveel deugd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus