Voetbal 2de afdeling VV A KM Torhout - FC Gullegem 1-0

Geert Versavel wint met KM Torhout zespuntenmatch tegen Gullegem: “We doen een goede zaak”

Tibo Andries is de bal kwijt aan bezoeker Efram Vansuypeene, maar hij kroonde zich wel tot matchwinnaar.© Rudy Declerck

Torhout/Wevelgem -

KM Torhout is na de nipte 1-0-zege tegen FC Gullegem goed op weg naar de middenmoot en dus het behoud, terwijl voor de bezoekers de situatie stilaan precair wordt. Met een strafschop besliste Tibo Andries zaterdagavond de zespuntenmatch op de Velodroom.

Koen Verdruye

KM Torhout miste Jonas Taillieu en Shun Ballegeer, maar trainer Geert Versavel kon een beroep doen op Jonas Vermeulen en Simon Vandewiele. Beide vrienden maakten deel uit van de ploeg die vorig seizoen de promotie afdwong, maar tekenden intussen voor Wevelgem. “Het blijven echter twee positief ingestelde jongens die nog alles willen doen in het belang van KM Torhout”, aldus Geert Versavel. “We zijn heel tevreden met het resultaat, maar we maakten het onszelf wat moeilijk door niet alle kansen af te maken. Bij de rust moest het 2-0 of 3-0 gestaan hebben. We verzilverden te weinig kansen, maar gaven er ook geen uitgespeelde weg. Hoe dan ook, we deden een goede zaak. We sprokkelden al veel puntjes door vaak gelijk te spelen en die draws zijn nu een bonus voor ons.”

De Gullegemse coach Jordi Lemiengre gaf toe dat de Torhoutse zege verdiend was. “Zeker op basis van het aantal kansen. In de eerste helft waren wij niet op de afspraak en kregen we een vervelende goal tegen op strafschop. Terecht? Volgens mij twijfelachtig, want er was geen bal in de buurt. Na de rust zetten wij wel onze voet naast Torhout, maar zonder uitgespeelde kansen te versieren. En dan is het moeilijk punten pakken, natuurlijk. We hebben een zege nodig om onderin weg te geraken. We mochten niet verliezen om de voeling met Torhout niet kwijt te spelen, maar dat draaide dus verkeerd uit. Het is nog niet verloren, maar februari wordt de maand van de waarheid. Als we geen punten gaan pakken, wordt het een moeilijk verhaal.”

Gullegem speelt zondag de cruciale thuismatch tegen rode lantaarn Erpe-Mere. “Dan moeten we winnen, maar dat is juist het moeilijke als er druk op zit”, besefte Lemiengre. “Probleem is nu ook dat de kern wat krap is. Damman en Decoster zijn out en alternatieven hebben we niet. Volgende week is ook Vansuypeene geschorst. Het probleem blijft dus.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus