Voetbal  Challenger Pro League  RSC Anderlecht Futures

Abdulrazak Ishaq houdt RSCA Futures met twee pareltjes in koers voor top zes: “Hier kan ik voor meerwaarde zorgen”

Opluchting bij Abdulrazak Ishaq en de rest van paars-wit. Na de late gelijkmaker is de top zes toch nog mogelijk vor de RSCA Futures.© BELGA

Na een ontzettend zwakke eerste helft leek de top zes vrijdagavond aan de rust bij een 0-2-achterstand tegen Lommel ver weg voor de RSCA Futures. De paars-witte jonkies bleven echter niet bij de pakken zitten en sleepten in de toegevoegde tijd nog een 2-2-gelijkspel uit de brand. Zo blijft de hoop op de play-offs levend.

Wim Redant

Een ziedende Guillaume Gillet las zijn troepen vrijdagavond aan de rust de levieten na de zwakste helft van het hele seizoen. Op het kwartier de Lommel-aanvoerder Robin Henkens met een heerlijke dieptepass Alonso Martinez door de buitenspelval geloodst en die laatste liet de netten trillen. Op voorzet van Metinho verdubbelde Alonso Martinez de voorsprong. Bij paars-wit waren ze dan toch eindelijk wakker geschud en Ilias Takidine trof bij een eerste Brusselse dreiging het zijnet. Lucas Stassin waagde net voor rust zijn kans, maar de Lommelse doelman Nikola Izevic had geen moeite met de schuiver.

Guillaume Gillet was furieus aan de rust.© Kms

Na rust stormde Agustin Anello in zijn eentje op doel af. Gelukkig voor paars-wit was Abdulrazak Ishaq snel genoeg om hem terug te halen en met een risicovolle tackle af te stoppen. Aan de overkant legde Stassin de bal vervolgens breed op Ishaq en die haalde loeihard uit wat een prachtgoal opleverde. De jonkies roken kansen, maar Simion Michez kopte een voorzet van Nils De Wilde over. Loïc Masscho pakte uit met een schitterende beweging, maar besloot te centraal. In de toegevoegde tijd vlamde Ishaq met de linkervoet de bal staalhard tegen de netten. De hoop op de top zes blijft dan toch nog in leven.

Alles-of-nietspoging

“We raakten moeilijk in de match”, sprak Abdulrazak Ishaq. “Ik ben blij dat ik met mijn twee goals toch nog een punt uit de brand heb kunnen slepen. De 20-jarige Nigeriaanse middenvelder kwam bij de Zweedse eersteklasser Norrköping in 55 wedstrijden niet verder dan twee goals. Tegen Lommel had hij dus aan 45 minuten nodig om dat kunststukje te herhalen. Ishaq werd bij Anderlecht aangekondigd als eerste zomeraankoop bij de A-ploeg, maar reisde vrijdag niet mee af met de hoofdmacht naar Oostende. “Uiteraard blijft de eerste ploeg mijn ambitie, maar het is ook goed om matchritme te kweken bij de RSCA Futures, waar ik voor een meerwaarde kon zorgen. Ik twijfelde niet om aan te leggen in de toegevoegde tijd. Het was een poging van alles of niets, want de tijd tikte meedogenloos weg”, besloot de Nigeriaan.

© Kms

Nils De Wilde werd tegen Lommel centraal op het middenveld uitgespeeld en de Dendermondenaar kon dat best pruimen. “Ik werd opgeleid op deze positie en voel me daar meer in mijn sas dan in de aanval”, zegt De Wilde. “Voor rust misten we scherpte en hadden we het moeilijk, maar nadien hebben we ons herpakt. De late gelijkmaker zorgde voor euforie, maar eigenlijk ben ik toch ook wat ontgoocheld omdat we niet wonnen. Gelukkig is de top zes nog altijd mogelijk. Al is winst tegen Deinze nu wel de boodschap.”

Rechtsachter Loïc Masscho speelde tegen Lommel als centrale verdediger en deed dat uitstekend. “Ik kan meerdere posities aan. Op Deinze wacht de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. We moeten alles uit de kast halen om te winnen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus